Începe licitația pentru reabilitarea școlii cu clasele V-VIII

O dată demarate lucrările de asfaltare pe străzile din comuna Felnac, administrația locală intră într-o nouă „luptă“, următorul proiect important ce trebuie dus la bun sfârșit fiind reabilitarea celor două școli din comună. Este vorba de școala mare, ce găzduiește clasele V-VIII, și școala mică, ce găzduiește clasele I-IV, ambele clădiri urmând a fi reabilitate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

„N-am terminat bine cu procedurile la proiectul de asfaltare a străzilor, că intrăm în focul luptei la un alt proiect. Este vorba de reabilitarea celor două școli din Felnac, pentru cea cu clasele V-VIII fiind finalizată documentația, astfel că săptămâna viitoare va fi lansată licitația, în timp ce la școala I-IV încă se mai lucrează la documente, sperând să ajungem și aici la faza de licitație cât mai repede posibil. Noi dorim să fie o licitație fără evenimente, să nu avem din nou trimise firme care să participe doar cu scopul de a ne bloca activitatea, ca să ne putem apuca repede de treabă. Sper ca la începutul anului viitor să demarăm lucrările, dar totul depinde, repet, de eventualele contestații“, spune primarul Ioan Malița.

În cadrul proiectului, școala mare va fi extinsă, iar corpul existent, precum și școala mică vor fi reabilitate total. Cele două școli vor fi dotate cu mobilier nou, vor fi grupuri sanitare moderne, va exista o sală multifuncțională, practic vom fi două școli noi, realizate cu fondurile Ministerului Dezvoltării.