Primăria Felnac anunță investiții importante în comună și în 2018

Primăria comunei Felnac va beneficia, și în 2018, de un buget important, cu mult mai mare față de 2016. Investițiile pentru acest an sunt de ordinul milioanelor de euro, existând investiții începute în 2017 și care sunt în derulare și investiții noi, care se află în acest moment în diferite faze, unele de proiectare, iar altele sunt scoase la licitație.

Cel mai important proiect în 2018 este, fără îndoială, cel privind asfaltarea străzilor din comună, un proiect finanțat de către Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru care în acest an sunt alocate 8 milioane de lei. Al doilea proiect ca importanță este reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale cu clasele V-VIII „Aurel Sebeșan“, finanțat tot prin PNDL, valoarea investiției fiind de 2,2 milioane de lei. Reabilitarea clădirii școlii gimnaziale care găzduiește clasele I-IV este un al treilea proiect amplu, finanțat prin PNDL, valoarea investiției fiind de peste 700 de mii de lei. Tot de la Ministerul Dezvoltării vor veni la Felnac încă 524 de mii de lei, pentru reabilitarea iluminatului public.

„Avem și în acest an investiții de peste 3 milioane de euro în comuna Felnac. Este o sumă importantă, dacă ne gândim că în 2016, când am preluat mandatul de primar al comunei, tot bugetul se ridica la 6 milioane de lei, adică nici jumătate din suma alocată în acest an pentru investiții. O mare parte din acești bani au fost obținuți de echipa din Primăria Felnac pe proiecte cu finanțare guvernamentală sau europeană, iar munca nu a fost deloc ușoară, s-a lucrat zi și noapte, am avut nenumărate drumuri la București, s-au făcut studii, proiecte, dar până la urmă am reușit să obținem banii și să ne apucăm de lucru. În acest an, vom continua proiectul de asfaltare a drumurilor, iar în paralel vom executa și lucrări de pietruire, pe unele străzi care nu au asfalt. De asemenea, continuă modernizarea trotuarelor, având sume alocate în acest sens, am prevăzut bani pentru amenajare parc Felnac și Călugăreni, pentru lucrări de decolmatare, pentru lucrările ce le executăm cu firma primăriei, sunt bani în buget pentru capelă, pentru subvenționarea cultelor sau pentru diferite evenimente ce vor fi organizate în comuna noastră, cum sunt 8 Martie, Zilele Comunei sau Târgul de Crăciun. Sunt bani prevăzuți pentru reabilitarea celor două școli din Felnac, pentru iluminat, studii de fezabilitate, pentru Victoria Felnac. Am încercat să acoperim cât mai multe domenii de activitate și să alocăm fonduri pentru investiții de care să beneficieze cât mai mulți cetățeni“, spune primarul Ioan Malița.