Primăria Felnac a depus o cerere la ANL pentru construirea de apartamente în comună

Primăria Felnac a depus încă un proiect prin care solicită fonduri guvernamentale, de data aceasta la Agenția Națională pentru Locuințe. Este vorba despre un proiect care vizează, într-o primă etapă, construcția unui bloc P+2E+M, cu 20 de apartamente, care urmează să fie închiriate tinerilor care nu dispun de o locuință.

„Am depus un nou proiect, de data aceasta pentru construcția de locuințe ANL, cu fonduri guvernamentale, am avut discuții la București, dar și cu reprezentanții regionali ai instituției. Avem identificat un teren, avem utilitățile solicitate în cadrul programului, avem cereri din partea tinerilor, pentru astfel de locuințe. În prima fază, dorim să realizăm 20 de apartamente, iar ulterior, dacă va fi necesar, să mărim numărul lor. Fac un apel și pe această cale la toți tinerii care doresc să obțină o astfel de locuință să vină să se înscrie pe lista de așteptare. Cu cât avem mai multe cereri pentru locuințe, cu atât vom avea un punctaj mai mare la ANL. Se știe foarte bine că una dintre prioritățile adiministrației pe care o conduc este sprijinirea tinerilor, pentru a rămâne la noi în comună, dar și atragerea unor tineri din alte zone. Mă bucur să constat că în ultimii 3-4 ani, populația comunei a crescut, ceea ce arată că am devenit o comună atractivă pentru cei din vecini sau chiar din alte județe“, spune Ioan Malița.

După cum se știe, primăria a mai demarat un program destinat tinerilor și anume alocarea de terenuri gratuite pentru cei care își permit să-și construiască o locuință.

„Cei care își permit să ridice o casă au la dispoziție programul cu terenurile gratuite pentru tineri. Cei care nu au această posibilitate, vor avea varianta locuințelor ANL, care se pot închiria, iar ulterior, dacă vor avea bani, vor putea să cumpere aceste apartamente. Cum spuneam, facem eforturi pentru a ține tinerii acasă, iar de aceea ne luptăm și pentru dezvoltarea zonei industriale, să avem aici locuri de muncă, și pentru canalizare sau introducerea gazului, să avem utilități la nivelul municipiului Arad. La gaz, la mijlocul acestei luni, au intrat în analiză proiectele pe fonduri europene, iar în 30 de zile aflăm dacă vom primi banii europeni. Dacă nu e eligibil proiectul nostru, nu ne rămâne decât să-l depunem încă o dată, pe noua sesiune, care începe în acest an“, spune Malița.