A început asfaltarea străzilor din comuna Felnac !

Visul administrației conduse de primarul Ioan Malița a devenit realitate: de la începutul lunii septembrie, așa cum anunțam și în numărul trecut al ziarului nostru, au început lucrările de asfaltare a străzilor din localitățile Felnac și Călugăreni.

După mai bine de un an de muncă intensă, de drumuri la București, întocmiri de proiecte, licitație, contestații peste contestații, multe bețe în roate din partea unor persoane care nu și-ar fi dorit ca Felnacul să beneficieze de acest proiect extrem de important pentru comunitate, iată că s-a ajuns la ultima etapă, și anume asfaltarea străzilor.

De la începutul lunii septembrie, așa cum anunța în luna august primarul Ioan Malița, firma care a câștigat licitația s-a apucat de lucru, iar în acest moment sunt șantiere pe șase străzi din comună, trei din localitatea Felnac și alte trei din Călugăreni. „În sfârșit putem răsufla ușurați, pentru că am scăpat de birocrație, de licitații, proiecte, contestații și așa mai departe. Firma care a câștigat licitația s-a ținut până acum de promisiuni, astfel că au demarat lucrările de asfaltare pe străzile Gării, CFR și numărul 1 din Felnac și pe străzile 4, 5 și 13 din Călugăreni. După cum s-a putut observa, se lucrează intens, se pune piatră, se tasează, străzile sunt pline de utilaje, semn că există dorința atât din partea noastră, cât și din partea constructorului de a finaliza cât mai repede acest proiect“, spune Ioan Malița.

În ultima vreme, cârcotașii de serviciu anunțau pe la colțuri că lucrările vor fi amânate pentru ultima parte a mandatului 2016-2020, astfel încât primarul Malița să se poată lăuda cu asfaltarea străzilor în campania electorală, numai că, așa cum se vede, lucrurile stau cu totul altfel. „Am auzit în ultima perioadă tot felul de povești, că amânăm începerea lucrărilor, că vrem să asfaltăm străzile în preajma viitoarelor alegeri, ca oamenii să nu uite între timp ce s-a realizat în comună și tot felul de povești, care mai de care mai departe de adevăr. În ultimul an și câteva luni am arătat că suntem o administrație serioasă, care dorește să facă ceva pentru Felnac, să dezvolte comuna, să-și ducă proiectele la bun sfârșit, și nu suntem preocupați de campania electorală pe care alții o așteaptă cu sufletul la gură, sperând să pună mâna din nou pe ciolan. Nu ne facem probleme, pentru că știm că oamenii vor analiza ce am făcut și cât am făcut în patru ani și nu e nevoie să-i păcălim, demarând proiecte pe ultima sută de metri, înainte de alegeri. În ultimul an am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru ca aceste lucrări să demareze cât mai repede. Din păcate, a durat ceva timp până să putem începe lucrările, asta și din cauza faptului că am moștenit o situație grea în Primăria Felnac, fără niciun proiect, fiind nevoiți să o luăm de la zero. Poate dacă cei de dinainte se preocupau cu adevărat de problema străzilor, astăzi erau toate asfaltate și ne puteam muta atenția spre alte obiective, cum ar fi canalizarea, școlile, căminul. A fost însă nevoie de o muncă asiduă, de întocmirea a zeci de pagini de documentații, de drumuri la București, de nenumărate discuții cu parlamentarii PSD Arad, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect. Am avut parte de multe șicane, de contestații din partea unor firme care nu aveau nicio șansă de câștig, am avut și un proces la Curtea de Apel Timișoara, dar în cele din urmă, cu multă muncă, cu ajutorul lui Dumnezeu, am dus acest proiect în faza finală, adică la asfaltarea propriu-zisă. Nu a fost ușor, dar nici nu vrem să ne plângem, pentru că am fost votați să ne zbatem pentru aceste proiecte și asta și facem, de la momentul preluării mandatului“, spune primarul Ioan Malița.

O problemă importantă pentru reprezentanții primăriei este calitatea lucrărilor, existând la nivelul Felnacului nenumărate exemple de lucrări de mântuială, realizate în trecut. Tocmai din acest motiv, atât primarul Ioan Malița, cât și viceprimarul Florin Brie supraveghează personal lucrările, pentru a se asigura că sunt respectate toate standardele impuse prin caietul de sarcini. „Știm cu toții ce probleme am avut în trecut, cu asfaltările electorale pe care le făceau cei care astăzi lansează tot felul de povești prin comună, crezând că și noi vom proceda așa, că și noi suntem preocupați doar de voturi, nu și de interesul cetățeanului. Noi dorim ca aceste lucrări nu doar să fie duse la bun sfârșit, ci și să facem un lucru de calitate, să nu venim peste un an să dăm alți bani pentru reparații. Iar pentru ca lucrurile să fie făcute ca la carte, personal supraveghez fiecare lucrare, verific ce fel de piatră se aduce, vreau să văd cum se lucrează pe fiecare stradă, dacă se respectă cantitățile prevăzute în contract. Urmărim fiecare etapă atât eu, cât și viceprimarul Florin Brie, zilnic inspectăm de două-trei ori fiecare stradă, iar nicio operațiune nu se execută fără a avea în prealabil acordul nostru și fără să verificăm la fața locului ceea ce s-a lucrat. Până acum, pot spune că lucrurile merg conform așteptărilor și sper să nu intervină probleme până la final“, declară primarul Ioan Malița.

Reprezentanții primăriei speră că vremea va ține cu ei, astfel încât până la sfârșitul anului să fie finalizat cât mai mult din acest proiect. „Eu sper să reușim să acoperim aproximativ 70 la sută din străzile ce urmează a fi asfaltate. Sigur, mi-aș dori să le facem pe toate în acest an, pentru că avem toți banii la dispoziție, însă aici nu depinde numai de noi. Depinde și de cât de ploioasă va fi această toamnă, de cât de frig va fi în luna decembrie și ce lucrări vom putea face, în funcție de vremea de afară. Oricum, așa cum am promis și în campania electorală de anul trecut, în acest mandat nicio stradă nu va mai fi neasfaltată în comuna Felnac. Dacă nu în acest an, cu siguranță în 2018 vom avea asfalt pe toate străzile“, declară Malița.