Mai mulţi elevi felnăcani au participat la olimpiade şcolare

Olimpiadele și concursurile sunt competiții școlare pe discipline de studiu, interdisciplinare și transdisciplinare, care au ca obiectiv general stimularea elevilor cu performanțe școlare înalte sau care au interese și aptitudini deosebite în domeniul științific, tehnico-aplicativ, cultural-artistic, socio-uman sau sportiv. Acestea promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală. Indiferent de domeniul lor sau de premiul oferit, prin competiţiile şcolare se stimulează creativitatea şi gândirea critică, se conturează talente, abilități și cunoștințe.

Elevii Școlii Gimnaziale „Aurel Sebeșan” Felnac au participat și în acest an școlar la diferite etape ale olimpiadelor școlare.

S-au străduit, au muncit, iar munca le-a fost răsplătită! Toți cei care au participat la etapa județeană a diferitelor olimpiade școlare merită felicitările noastre.

Olimpiada de limba engleză s-a desfășurat sâmbătă, 9.03.2019, la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad. Au participat elevii: Pepa Andreea, clasa a VIII-a B, Drănău Amalia, clasa a VII-a A, care a obținut 9,70 – Premiul I, Mranovatz Brigitte, clasa a VII-a A, aceasta din urmă obținând 9,70 și Premiul I.

Olimpiada de Biologie s-a desfășurat duminică, 17.03.2019, la Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad. Au participat elevii: Nemțov Roxana, clasa a VII-a A, şi Bălan Andrei, clasa a VII-a A, care a obținut Mențiune.

Olimpiada „Universul Cunoașterii prin Lectură” s-a desfășurat duminică, 17.03.2019, la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad. Au participat elevii: Gărgăluc Alexandru, clasa a V-a,

Neamț Ariana, clasa a V-a, care s-a calificat la etapa națională care se va desfășura la Iași, în perioada 7-9 iunie 2019, Turda Jessica, clasa a VI-a, Mranovatz Brigitte, clasa a VII-a, Corbei Anda, clasa a VIII-a, şi Nichici Mlagean, clasa a VIII-a, care a obținut Mențiune.

Olimpiada de șah s-a desfășurat joi, 21.03.2019. Au participat elevii: Vulpe Vlad, clasa a II-a, Nemțov Roxana, clasa a VII-a A, Micu Bogdan, clasa a VIII-a B, şi Popovici Răzvan, clasa a VIII-a A.