Măsuri speciale de sărbători. Slujba de înviere de la Biserica Ortodoxă Română din Felnac va fi transmisă online

Slujbele de Florii și Paște se vor desfășura în condiții speciale anul acesta, fără enoriași în biserici, din cauza crizei noului coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități. Patriarhia Română a comunicat noile reguli credincioșilor și parohiilor din țară, după consultări cu oficialii Ministerului Administrațiilor și Internelor.
În biserici nu vor mai avea loc slujbe cu credincioși, iar spovedania și împărtășania vor fi oferite doar acasă, pentru cei care solicită acest lucru preotului. Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită „Paşti”, va fi sfinţită anul acesta în Joia Mare, 16 aprilie 2020, după Sfânta Liturghie. În zilele de vineri şi sâmbătă, „Paştile” vor fi distribuite gratuit credincioşilor.

„În acest an, am luat măsuri speciale de sărbători, pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor din comuna Felnac, care nu au voie să participe la slujbele oficiate în Biserică, conform regulilor impuse de Patriarhia Română, în contextul crizei noului coronavirus. Am discutat cu preotul paroh Petrică Ungur să facem cumva ca oamenii să poată urmări totuși slujba de Înviere și am decis să transmitem online slujba, dar și prin boxe, care vor fi amplasate în exteriorul bisericii. De asemenea, vineri (după ora 12) și sâmbătă, toată ziua, vom distribui „Paștile“ cetățenilor din comună, vom merge pe fiecare stradă, cu preotul Petrică Ungur, cu voluntari de la primărie, astfel încât toată lumea să primească paști, conform tradiției. Încercăm să luăm toate măsurile pentru ca oamenii să simtă că e sărbătoare, iar tradițiile să fie păstrate, chiar dacă suntem într-o situație specială, care ne împiedică să fim cu toții împreună la biserică, ca în fiecare an, în noaptea de Înviere“, declară primarul Ioan Malița.