Ziua Naţională a României a fost sărbătorită și în comuna Felnac

Sărbătoarea Națională de 1 decembrie a fost onorată în acest an într-un cadru mai restrâns decât de obicei datorită pandemiei de COVID-19. Primarul Ioan Malița, alături de doamna Mihailovici Marinela, domnul viceprimar Brie Florin și membrii ansamblului de dansuri populare „Zorile” au participat la slujba religioasă de binecuvântare a acestei zile speciale pentru toți români.

Pentru că sărbătoarea de 1 decembrie există datorită acțiunilor unor români-eroi, s-a depus o coroană la monumentul eroilor aflat în fața Bisericii ortodoxe, urmat de intonarea imnului național al României la mormântul preotului Aurel Sebeșan, participant acum 103 ani la înfăptuirea Marii Uniri!

„Ţara întreagă este în sărbătoare, iar eu, în numele administraţiei locale, vă transmit bucuria de a fi la această sărbătoare. Memorăm sacrificiul celor care prin curaj, eroism şi patriotism au contribuit la Unirea cea Mare. Alături le-au fost şi înaintaşii noştri din Felnac. Preotul Aurel Sebeşan, profesorul publicist Iuliu Vuia şi ţăranul fruntaş Nicolae Țundre. Trei oameni, trei felnăcani care au crezut că numai uniţi putem duce o viaţă mai bună, transformând România într-o naţiune suverană, mândră de identitatea sa istorică. Fără îndoială generaţia acelei epoci a fost una aparte. În sprijinul acestei generaţii a fost credinţa în bunul Dumnezeu, în anul astral 1918. Acum, la 103 ani de la Marea Unire, se cuvine ca şi noi, alături de întreaga naţiune să avem înţelepciunea de a lăsa moştenirea înaintașilor, zestre urmaşilor noştri, peste vreme, „pentru a fi iarăşi ce am fost şi încă mai mult decât atât“, cum minunat au spus înaintaşii noştri în Cetatea Albei ”, este mesajul transmis de Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.