Comuna Felnac a avut parte de un an bun, în care am reuşit să punem în practică proiectele propuse pentru a creşte gradul de urbanizare. Au fost mai multe segmente pe care am avansat considerabil de la infrastructură, până la evenimentele cultural-sportive.
Bugetul pentru anul 2017 a fost cu 16 milioane de lei mai mare faţă de bugetul anului 2016, asta datorită faptului că am avut proiecte care au atras fonduri importante.
În ceea ce priveşte infrastructura, cea mai importantă realizare din 2017 a fost demararea proiectului de asfaltare a străzilor din comună. Am verificat în permanență modul în care s-a executat această investiție și am cerut în permanență să se respecte la sânge cele prevăzute în proiectul tehnic. La acest proiect se adaugă reabilitarea celor două școli, pe PNDL I, aceste lucrări fiind scoase la licitație. Educaţia este un punct important pe agenda mea de lucru.
Am înființat o societate a Primăriei Felnac pentru a reduce substanțial costurile diferitelor lucrări de întreținere, reparații şi modernizare. 2017 a fost primul an în care am putut bugeta investițiile pe care am decis să le realizăm cu firma primăriei și pot să vă spun că am avut economii substanțiale la bugetul local, nefiind nevoiți să apelăm la alte societăți private, care ar fi practicat tarife mult mai mari. În 2017, cu această societate, am reușit să finalizăm parcul de la Călugăreni, să modernizăm trotuare pe mai multe străzi din comună, am făcut reparații la școli, la sala de sport, la terenul de sport, la cămin, am construit un gard în curtea primăriei și am început ridicarea casei mortuare.
Printre proiecte aprobate pe PNDL II, din fonduri guvernamentale, se află două investiții propuse de Primăria Felnac și anume extinderea, reabilitarea şi modernizarea sediului Primăriei, pentru care Ministerul Dezvoltării a alocat 1.626.362,35 lei, și reabilitarea reţelei de iluminat public, unde s-au alocat 523.839,79 lei.
La iluminatul public s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, se lucrează la proiectare, şi în curând sper să dăm drumul la achiziție. Pentru sediul primăriei, am transmis toată documentația la minister și așteptăm să fim chemați pentru a semna contractul de finanțare, urmând să dăm drumul la proiectare.
Am început deja demersuri pentru a introduce gazul metan în comuna Felnac, am discutat cu cei de la Transgaz, și există mari șanse să reușim să ducem acest proiect la bun sfârșit.
În ceea ce priveşte activităţile cultural-sportive, au existat evenimente apreciate de întreaga comunitate, unele dintre acestea fiind organizate în premieră. În bugetul pe 2017 s-au acordat sume importante nu doar pentru investiții, ci și pentru învățământ, cultură sau sport.
Evenimentele culturale propuse prin calendarul anului trecut au fost foarte multe şi gândite pentru fiecare categorie în parte, ele trecând de pe acum, prin anvergură şi spectaculozitate, graniţele comunei şi chiar ale judeţului.
Mă refer aici la Sărbătoareea Satului din zilele de 14-15 august, la Târgul de Crăciun, la “Drumul Fecioarei Maria spre Betleem” şi la evenimentul organizat în a doua zi de Rusalii, intitulat „În straie populare – la zi de sărbătoare”.
Am asigurat finanţarea pentru clubul Victoria Felnac atât pentru echipa mare de fotbal, cât și pentru cele de copii și juniori, dar și pentru secția de judo.
Înfiinţarea Poliţiei Locale ca serviciu în cadrul Primăriei Felnac a fost, de asemenea, o realizare a anului 2017.