Guvernul a alocat peste 2 milioane de lei pentru iluminatul public și reabilitarea sediului Primăriei Felnac

Vești bune de la Ministerul Dezvoltării, pentru cetățenii comunei Felnac. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a demarat implementarea etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor primi finanţare toate proiectele eligibile ale administraţiilor publice locale.

Printre proiecte aprobate pe PNDL II se află și două investiții propuse de Primăria Felnac și anume extinderea, reabilitarea şi modernizarea sediului Primăriei, pentru care Ministerul Dezvoltării a alocat 1.626.362,35 lei, și reabilitarea reţelei de iluminat public, unde s-au alocat 523.839,79 lei.

„Mă bucur că am reușit să obținem finanțarea pentru două obiective extrem de importante, cum sunt reabilitarea sediului Primăriei și modernizarea iluminatului public. Sunt două proiecte extrem de importante pentru care vom primi finanțare de la Guvernul României, peste două milioane de lei, care se adaugă celorlalte proiecte aprobate pe PNDL I, cum sunt asfaltarea străzilor, unde suntem aproape gata cu licitația, sau reabilitarea școlilor, unde proiectarea este finalizată și urmează licitația. Vreau să mulțumesc pe această cale parlamentarilor PSD Arad, deputaților Dorel Căprar, Florin Tripa și Adrian Todor, precum și senatorului Mihai Fifor, care ne-au sprijinit la nivel de București și am reușit să fim incluși în ordinul de ministru privitor la lista obiectivelor de investiții pentru acest an. Am demonstrat încă o dată că atunci când se dorește se pot atrage fonduri extrabugetare care să ajute la dezvoltarea comunei. Practic, acești bani reprezintă o treime din bugetul pe anul 2016, iar dacă e să punem la socoteala toate sumele atrase în ultimul an ajungem la 18 milioane de lei, adică de trei ori bugetul pe care comuna Felnac l-a avut anul trecut. Cred că acest lucru spune multe despre modul în care s-a muncit în ultimul an, în Primăria Felnac“, declară primarul Ioan Malița.