Se toarnă asfalt pe străzile din Felnac !

Proiectul de asfaltare a străzilor din comuna Felnac, finanțat de către Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, începe să-și arate roadele. De mai bine de o săptămână, mai multe străzi cuprinse în acest proiect au fost asfaltate, iar altele se pregătesc să fie și ele finalizate în perioada următoare.

„Lucrurile se mișcă așa cum am sperat, iar în ultima săptămână au început asfaltările pe proiectul finanțat prin PNDL. Deocamdată, s-au asfaltat strada Gării, strada CFR, străzile 1,3, și 8 (tronsonul I) și strada 9 (tronsonul I). În același timp, se lucrează pe străzile 6, 8 (tronsonul II), până la biserica din vale și pe strada 5. Toate aceste străzi le vom realiza în acest an, în sensul că ele vor fi asfaltate și se va putea circula în siguranță. În plus, în funcție de cum ne permite timpul, vrem să mai deschidem șantiere pe câteva străzi chiar din acest an. Vom intra pe strada Cherteș și pe strada de la bifurcație cu Cherteș, străzi pe care vom lucra atât cât ne permite timpul.

În Călugăreni, în satul vechi s-au pietruit străzile și așteptăm ca în zilele următoare să se toarne asfaltul. Tot la Călugăreni, cum ne permite timpul, vom demara lucrările și la străzile din satul nou. Noi sperăm să fie vreme bună și să ne apucăm de lucru până la sfârșitul anului, dacă nu cel mai târziu la începutul anului viitor. Așa cum am promis, în acest mandat vreau să asfaltez toate străzile de pământ, iar dacă lucrurile merg așa cred că din 2018, la Felnac nu vom mai avea stradă fără asfalt“, spune primarul Felnacului.

Ioan Malița a avut, în această perioadă, mai multe drumuri la București, Ministerul Dezvoltării făcând deja primele plăți pentru asfaltarea străzilor din comună. „De când am demarat lucrările, cred că am făcut 4 sau 5 drumuri la București. Am dus documentele la minister pentru decontarea lucrărilor realizate până în prezent, s-au făcut plățile, deci putem spune că lucrurile merg ca pe roate“, declară Malița.

Calitatea lucrărilor a fost în permanență monitorizată de primarul Ioan Malița, care zilnic a verificat stadiul proiectului, câtă piatră se pune pe străzi și ce calitate are, cum se afaltează, ce strat se toarnă și așa mai departe. „Sunt convins că oamenii au văzut că ne preocupăm ca lucrurile să fie făcute ca la carte, că atât eu, cât și viceprimarul Florin Brie suntem zilnic pe străzi, pentru a ne asigura că totul este în regulă. Străzile se fac după standardele în vigoare, cu podețe de acces de 6 metri, carosabilul este de 4,10 metri, conform normelor la drumurile comunale, la care se adaugă acostamentul pietruit. Am urmărit personal lucrările de asfaltare, iar asfaltul are o grosime de 9 cm, o diferență destul de mare față de asfaltul de pe străzile realizate în trecut“, declară primarul Felnacului.