S-a semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public în comuna Felnac

Încă un proiect al Primăriei Felnac prinde contur. Este vorba despre modernizarea iluminatului public din comuna Felnac, un proiect care este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării.

După ce la finalul anului trecut, primarul Ioan Malița a făcut o nouă deplasare la Ministerul Dezvoltării, unde a semnat contractul de finanțare, fiind al patrulea proiect ce urmează a fi realizat cu fonduri guvernamentale, după modernizarea străzilor și reabilitarea celor două școli, acum s-a semnat și contractul de execuție a lucrării.

„Am reușit să semnăm și acest contract de finanțare pe PNDL II la finele anului 2017, urmând ca iluminatul public să fie modernizat cu fonduri guvernamentale, iar acum am semnat și contractul de execuție. Suma alocată pentru această investiție depășește 100.000 de euro, iar lucrările se vor executa într-un timp relativ scurt, având în vedere faptul că nu am mai fost blocați de contestații, că nu au mai putut să ne șicaneze unele firme care sunt trimise să ne bage bețe-n roate. Fiind o valoare mai mică a investiției, am reușit într-un timp scurt să derulăm procedura de selecție de oferte prin SEAP, avem deja un câștigător, am semnat contractul, iar eu sper ca în două-trei săptămâni să ne apucăm de lucru. Puteam să demarăm și mai repede aceste lucrări, dar avem sărbătorile de Paște, pe care cu toții trebuie să le respectăm“, spune primarul Ioan Malița.

În cadrul acestui proiect, toate corpurile de iluminat din comuna Felnac vor fi înlocuite, urmând să se monteze becuri LED, economice. „Pe străzi vom avea becuri LED de 35 watt, iar pe drumul județean vor fi montate becuri LED de 45 watt. De asemenea, se vor schimba toate punctele de aprindere și vom monta altele noi, cu ceas. În momentul de față, avem puncte de aprindere cu fotocelulă, care ne creează destule probleme, uneori nu pornesc, alteori pornesc când e înnorat. Acum vom monta unele moderne, cu ceas și fixăm noi la ce oră vrem să se aprindă iluminatul în toată comuna“, adaugă Malița.