Sfânta Lumină va fi distribuită de angajați ai primăriei

Pentru a nu fi întreruptă tradiţia începută în anul 2009, privind aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, mai ales în această perioadă în care speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor greu încercaţi de izolare sau de boală, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, spre seară şi va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Primarul Ioan Malița se va deplasa la Arad, de unde va aduce lumina la Biserica Ortodoxă Română din Felnac, pentru ca ulterior să se meargă pe străzi, pentru ca fiecare cetățean să primească lumina de la Ierusalim.
„Noi vom merge să luăm lumină de la Arad, o vom duce la biserică, iar după ora 12, o mașină a primăriei va duce lumina către locuitorii comunei. Vom merge pe străzi, iar oamenii sunt rugați, cei care doresc să ia lumină, bineînțeles, să fie pregătiți cu candele, cu lumânări, în fața caselor sau la colț de stradă“, spune primarul Ioan Malița.

De asemenea, primarul Malița face un apel către cetățenii din Felnac să evite, pe cât posibil, întânirile cu ocazia Sărbătorilor Pascale, vizitele la rude sau prieteni, pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comuna Felnac. „Anul acesta sărbătorile pascale ne vor găsi într-o situație dificilă. Nu vom putea merge la biserică și nu vom putea să petrecem Paștele împreună cu toată familia sau cu prietenii, la masă. Știu că nu va fi ușor să stăm departe de cei dragi, dar vă rog și pe această cale să facem cu toții un efort și să stăm acasă de sărbători, pentru ca mai apoi să ne fie bine atât nouă, cât și părinților, bunicilor, rudelor sau prietenilor noștri. Dacă vor fi cazuri de persoane care vor fi puse să se autoizoleze la domiciliu, îi rog să trateze cu maximă responsabilitate acest lucru. Dacă sunt prinşi ieşind pe stradă, riscă amenzi usturătoare şi plasarea la un centru de carantină stabilit de autorităţi! Regulile sunt foarte stricte şi trebuie respectate. Decretarea stării de urgenţă şi ordonanţele militare emise de autorităţi nu trebuie să ne sperie. Sunt măsuri care se iau pentru binele nostru. Dacă nu luăm măsurile de acum e foarte posibil ca numărul cazurilor de coronavirus să crească alarmant în următoarea perioadă de timp. Doar în acest fel pot fi salvate vieţi! Avem nevoie de calm şi raţiune pentru a trece cu bine peste această încercare.

Toate aceste restricții nu vor face însă ca cea mai mare sărbătoare creștină să fie mai puțin importantă în sufletele și în casele noastre. Mesajul și însemnătatea acestei sărbători vor fi și mai puternice în mintea noastră. Vom sărbători cu inima și sufletul vestea bună a Învierii, speranța în mai bine și încrederea că vom ieși mereu la lumină, indiferent de greutăți. Vom petrece Paștele cu gândul la cei dragi, cu care ne vom putea reîntâlni în curând, sănătoși. Vă doresc să petreceți sărbătorile pascale în pace!”, a declarat primarul Ioan Malița.

Preotul Petrică Ungur a dorit să transmită, la rândul său, un mesaj tuturor cetățenilor comunei Felnac. „Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, la viaţa cerească veşnică din împărăţia lui Dumnezeu.

Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea luminii, adică a sensului ultim al vieţii omului şi al universului; ea ne arată că omul nu este făcut pentru a rămâne în mormânt, ci pentru a urca la cer, iar universul acesta trecător se va preface într-un cer nou şi un pământ nou.

Întrucât Sărbătoarea Sfintelor Paşti este şi sărbătoarea păcii şi a bucuriei, ea ne cheamă să aducem oamenilor aflaţi în nevoi pace şi bucurie prin cuvinte frumoase şi fapte bune, mai ales acum, într-o perioadă grea pentru noi toți.

Cu prilejul Sfintelor Paşti vă adresăm tuturor sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, dimpreună cu salutul pascal: Hristos a înviat!“, transmite preotul Petrică Ungur.