Raport de activitate al primarului Ioan Malița, pe anul 2020

S-a încheiat un nou an pentru administrația comunei Felnac, probabil cel mai greu an, după 2016, când am ajuns în funcția de primar și am găsit o situație dezastruoasă în primărie, cu datorii imense, fără niciun proiect finanțat din fonduri europene sau guvernamentale.

2020 s-a asemănat mult cu acele prime șase luni grele din mandatul meu de primar, însă motivele au fost cu totul altele. De această dată, am avut pregătite proiecte, au fost depuse la finanțare, pentru unele am obținut și banii necesari, dar din păcate am fost tratați cu dispreț de către Guvernul PNL, care a readus o practică pe care o credeam demult uitată și anume împărțirea sumelor de la buget pe criterii politice. Același lucru s-a întâmplat și în ceea ce privește Consiliul Județean Arad, care a pedepsit și în 2020 comunitatea din Felnac, pentru simplul motiv că nu a votat așa cum și-au dorit cei de la PNL. Drept urmare, comuna Felnac a primit ZERO lei de la CJA, deși președintele Iustin Cionca promitea public că va cofinanța proiectele primăriilor finanțate din fonduri europene și guvernamentale.

Peste toate aceste șicane politice, s-a suprapus și criza sanitară, criza economică, lipsa încasărilor la bugetul local, ceea ce ne-a redus mult din posibilitatea de a realiza investiții la nivelul comunei Felnac. Cu toate acestea, cu toate că Guvernul PNL ne-a tăiat aproape jumătate din buget, cu toate că am așteptat în zadar să primim finanțările promise pentru canalizare, drumurile din zona industrială, gaz și altele, am mers înainte și am reușit să avem un an cât de cât bun.