Zilele comunei Felnac, un adevărat succes. Cinci mii de persoane au participat la spectacolele organizate de primărie

În jur de cinci mii de spectatori s-au adunat în două seri pentru a sărbători Zilele Recoltei la Felnac. Pe lângă programul atractiv pus la dispoziție de către Primăria Felnac, numărul record de participanți s-a datorat și faptului că nu foarte multe localități organizează zilele comunei. „Suntem printre puținele localități care organizăm Zilele Comunei. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să facem acest lucru, mai ales în condițiile în care în ultimii doi ani de zile am avut și noi o pauză. În 2019 a fost pesta porcină cea care ne-a anulat evenimentele, iar în 2020 am fost, ca toată lumea, restricționați de Covid“, ne-a declarat Ioan Malița, primarul comunei Felnac.

O parte însemnată dintre cei prezenți la evenimentele din serile de 14 și 15 august de la Felnac a venit din alte localități ale județului și chiar din județele învecinate, dornică să ia parte la un program artistic foarte bine pus la punct, cu artiști talentați și consacrați. Radu Guleș, un bărbat la vreo 65 de ani, din Arad, ne-a spus: „Cam de zece ani umblu pe la toate zilele comunelor sau la cât de multe am ocazia. Anul acesta am fost doar la Moneasa, la Festivalul Clătitelor, și aici, la Felnac, unde totul este organizat la fel de extraordinar. Îmi place foarte mult și am venit cu drag în ambele seri. Îmi lipsesc evenimentele din aer liber, iar la Felnac am posibilitatea să asist la un eveniment de excepție, organizat de Primăria de aici“.

Radu Guleș nu este însă singurul spectator care a venit din altă parte pentru a asista la spectacolul oferit de Primăria din Felnac. „Suntem din Satu Mare și am venit la cineva în vizită la Arad. Am vrut să ne petrecem seara într-un loc în care să ne simțim bine și am ales să venim aici, la Felnac. Nu știam de această localitate, însă categoric nu regretăm alegerea pe care am făcut-o. Totul este foarte bine organizat, iar spectacolul este la înălțime“, ne-au spus cele trei femei din Satu Mare. Onica Valeriu era un alt spectator care savura cu sufletul la gură spectacolul de pe scenă. Bărbatul din Macea ne-a declarat: „Dacă tot nu s-a organizat la noi Festivalul Părădăicilor, am venit aici, la Felnac. Ne place foarte mult cum e organizat“.

Desigur, nu puteau să lipsească nici localnicii. Ion Bodean ne-a declarat: „E frumos spectacolul, mie îmi place foarte mult muzica populară. A făcut treabă bună primarul ăsta și când spun asta nu mă refer doar la evenimentul de acum, ci în general, pentru comună. Nu degeaba a mai primit un al doilea mandat din parte cetățenilor“.

Nume mari pe scena de la Felnac

Programul artistic a fost împărțit în două seri. În prima seară, în 14 august, au urcat pe scenă Tinu Vereșezan, Iulian Zumba, Nova Band, Tik Tak Band Kikinda din Serbia și Mădălina Baroneamț cu trupa.

În cea de-a doua seară, de marea Sărbătoare a Sfintei Marii, atmosfera a fost întreținută de Orchestra „Ștefan Muntenaș“, alături de soliștii vocali: Ștefan Muntenaș, Aurel Ungur, Ducu Cărăneanț, Liviu Păcurar, Roberta Maria Salagea, Nelu Barna, Roxana Suciu, Srbislav Maximovici, Maria Popovici și Sorin Gligor.

Au mai evoluat Grupul de dansatori „Rapsodia Mureșană“ Arad, Ansamblul de dansuri românești „Zorile Felnac“ și Ansamblul de dansuri sârbești „Sloga Felnac“.

Invitați speciali au fost Vasile Conea și Corina Szatmari cu Formația Zbiciu.

Prezentatoarea evenimentului a fost Nicoleta Pavel.

Sărbătoarea a fost încununată, înspre miezul nopții, cu un superb și bogat joc de artificii. „Anul acesta am reușit să organizăm Zilele Comunei și ne bucurăm de prezența atât de mare a publicului. Foarte multă lume a venit pe parcursul celor două zile de sărbătoare a comunei noastre. Lumea se simte bine alături de noi, iar noi încercăm să ne ridicăm la nivelul așteptat.

În prima zi de sărbătoare, sâmbătă au fost în jur de 2.000 de oameni, iar astăzi (n.r. duminică) sunt cu siguranță mai mulți, numărul celor prezenți ajungând mai mult ca sigur la 3.000 de oameni“, ne-a declarat Ioan Malița.

Un mesaj adresat Mariilor

Primarul comunei Felnac a dorit să adreseze un mesaj special doamnelor și domnișoarelor care și-au sărbătorit numele, cu ocazia sfintei sărbători închinate Sfintei Fecioare Maria. „Le mulțumesc cetățenilor comunei Felnac că au fost alături de noi și anul acesta. Le doresc multă sănătate, bucurie, împliniri, fericire și un mesaj special merge către Măriile care și-au sărbătorit astăzi numele. Multă sănătate, cu fericire și continuăm împreună și în următorii ani“, a spus primarul Ioan Malița.

Oaspeți de seamă

La eveniment au participat și numeroși invitați de la Arad, în frunte cu deputații PSD Mihai Fifor și Adrian Alda, fostul deputat Florin Tripa, consilieri județeni etc.

„Felnacul a fost în sărbătoare, binecuvântat de soarele roditor de august, cum spune tradiția populară. Ne-am bucurat să fim oaspeții felnecanilor în această seară, să sărbătorim împreună, cu bucurii și tristeți, un nou ciclu din existența armonioasă a acestei comunități. O comună cu oameni harnici și gospodari, cu un primar tânar și destoinic, Ionică Malița, trup și suflet pentru Felnac și locuitorii săi. La mulți ani, dragii mei, să vă creșteți copiii în tihnă și să aveți mereu povești frumoase de depănat! Mulțumim, Ionică Malița, pentru această seară de neuitat“, a fost mesajul transmis de deputatul Mihai Fifor.