Ministerul Dezvoltării a alocat 15 milioane de lei pentru comuna Felnac, prin Programul „Anghel Saligny“

Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ a fost finalizată, la începutul lunii iulie, pentru județul Arad.
Conform criteriilor de selectare, în județul Arad, din 166 solicitări, vor fi finanțate 110 obiective de investiții, în valoare totală de 1.186.710.968,12 lei, reprezentând aproximativ 50% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare pentru acest județ.
Pe lista cu investițiile din județul Arad se află, bineînțeles, și comuna Felnac, care a obținut 15 milioane de lei, pentru două proiecte, asfaltarea zonei industriale și amenajare urbanistică cu pistă de biciclete, podețe și rigole pentru apă pluvială.

„După cum se știe, noi am depus două proiecte pe programul „Anghel Saligny“, derulat de Ministerul Dezvoltării. Primul vizează asfatarea zonei industriale, un proiect în valoare de 11,8 milioane de lei, iar cel de-al doilea se referă la amenajare urbanistică cu piste de biciclete, podețe și rigole, pentru apă pluvială, în valoare de 3,2 milioane de lei. Vineri, 8 iulie, am primit o veste foarte bună de la guvern și anume faptul că ambele proiecte au fost aprobate. Dacă punem la socoteală și fondurile obținute pentru gaz, putem spune că Felnacul este pe primul loc la nivel județean, la capitolul sume obținute prin programul „Anghel Saligny“.

Mulțumesc echipei din primărie, tuturor celor care au muncit la aceste proiecte. Împreună am dovedit încă o dată că suntem o administrație performantă“, spune primarul Ioan Malița.

După aprobarea finanțărilor, urmează câțiva pași care vor fi făcuți în perioada următoare, iar primul dintre ei este semnarea contractelor de finanțare. „Din informațiile mele, în două-trei săptămâni vom fi chemați să încheiem contractul de finanțare și putem să dăm drumul la lucrare. Noi avem făcută licitația, avem proiectul tehnic finalizat, cu tot cu avize, trebuie doar să dăm drumul la lucrări. Ne-am mișcat din timp, am făcut un efort în urmă cu trei ani, dar iată că astăzi acest efort este răsplătit și putem începe în scurt timp lucrările de asfaltare. Asta înseamnă să muncești, să pregătești proiecte, pentru că nu știi niciodată când apar finanțări. Pentru noi, este un mare avantaj față de cei care pornesc de la zero, care abia acum fac procedurile, se apucă de proiectare, licitație și așa mai departe. Ba mai mult, noi am depus și actualizarea de prețuri, care putea să ne țină în loc, deci totul este pregătit pentru a demara proiectul. De asemenea, sper ca lucrurile să meargă la fel de repede și la cel de-al doilea proiect, să semnăm contractul de finanțare, să facem licitația și să ne apucăm de lucru. După cum se știe, prin al doilea proiect dorim să realizăm piste de biciclete, podețe și rigole pentru apa pluvială, în comuna Felnac. Concret, prin acest proiect, pe strada principală, adică strada 3, vom reface toate podețele și accesele la proprietăți, inclusiv șanțuri betonate. Pe străzile 2 și 4, vom face totul de la A la Z, adică trotuare, podețe, accese, șanțuri“, declară Malița.