Victoria Felnac are poftă de goluri, în amicalele estivale

Echipa pregătită de Lucian Ciba a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește startul noului sezon de Liga a IV-a la fotbal, programat în ultimul weekend din luna august. După eșecul cu 1-5 în fața divizionarei terțe Progresul Pecica, meci disputat chiar imediat după reunirea roș-albilor, au urmat rezultate pozitive pentru Victoria Felnac: 3-1 cu Frontiera Curtici, goluri semnate de Ghergar 2 și Negrea, 1-1 la Podgoria Pîncota, reușită a lui Măgulean, și 4-0 cu CS Glogovăț, hatrick Zele și un gol marcat de Drîglă. Totul a culminat cu testul de sâmbăta trecută, de pe terenul echipei de Liga a V-a Spicul Olari, unde „VI-FE” s-a impus cu 10-0, reușite semnate de Pasăre 3, Zele 3, Negrea 2, Ghergar și Drîglă.

Concluziile amicalului dar și a ultimelor săptămâni de pregătire le trage chiar antrenorul Lucian Ciba: „A fost un antrenament bun la Olari, am urmărit să jucăm cu o echipă de Liga 5, mai slabă ca nivel decât noi, pentru a intra în ritm și a finaliza cât mai mult ocaziile avute. Veneam după trei săptămâni solicitante ca pregătire, cu două chiar foarte grele, una cu antrenamente zilnice, iar a doua doar fizic și aveam nevoie să prindem poftă de joc și goluri. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut până acum, cum ne-am pregătit, iar faptul că i-am avut aproape pe toți jucătorii la dispoziție, doar Mocan lipsind ultima perioadă, este un aspect pozitiv. Îmi doresc să fim foarte bine pregătiți pentru debutul în noua ediție de campionat”. 

Lucian Ciba ține ștacheta sus și pentru sezonul viitor

În ceea ce privește lotul, Ciba se declară mulțumit de ce are la dispoziție, cu toate că postul de mijlocaș central a rămas cam descoperit, sau cel puțin nu la fel de bine acoperit ca restul pozițiilor din teren: Din păcate, nu am găsit mijlocașul central pe care mi-l doresc sau hai să zicem că până în iarnă trebuie să mă descurc cu ce avem. Mai mult, pe ultima sută de metri, Sîrbu m-a anunțat că până în noiembrie nu putem conta pe el, pentru că și-a găsit de lucru în Austria, astfel că trebuie să găsesc în lot un înlocuitor. Dar, în general, stăm bine ca și lot, iar obiectivul nu poate fi decât primele cinci locuri, dacă vor fi 14 echipe, așa cum se pare și se va juca cu sistem tur-retur sau play-off, în funcție de ce vor opta cei de la AJF, așteptăm să vedem și o decizie finală și tragerea la sorți”. 

Felnacul închide seria amicalelor estivale sâmbătă, 20 august, pe terenul nou promovatei în primul eșalon județean, Voința Macea, echipă întărită serios odată cu accederea în Liga a IV-a, trei ex-felnăcani, Fritea, Edu și Băd, urmând să întoarcă armele împotriva formației lui Ciba. „Mai avem două antrenamente și apoi amicalul cu Macea, pe care trebuia să îl disputăm acasă, dar pentru că am avut Zilele Comunei Felnac și terenul trebuie refăcut, vom juca la ei, probabil că și în prima etapă de campionat tot în deplasare vom juca” , mai spune Ciba.