Obligativitatea de a declara/ inregistra la sediul primăriei sistemul propriu de colectare și epurare a apelor uzate din gospodarie (fosele septice)

Conform HOTARARII NR. 714/2022, autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara/ inregistra la sediul Primăriei sistemul propriu de colectare și epurare a apelor uzate din gospodarie (fosele septice).

Prin urmare, atât persoanele fizice cât și juridice, care au in gospodariile lor bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc, trebuie să depună la primărie până în data de 31.10.2022 un formular de inregistrare in Registrul de evidenta a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea si apelor uzate, completat.

ATENȚIE! Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!

Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație.