Ioan Malița: „Am făcut istorie la Felnac, unde am obținut cel mai mare scor al unui primar în județul Arad“

În data de 9 iunie, au avut loc alegerile locale pentru funcția de primar al comunei Felnac și pentru Consiliul Local Felnac. Din totalul de 2577 de cetățeni cu drept de vot, la nivelul comunei s-au prezentat la urne 1447 de persoane, adică un procent de 56,15 la sută.

Ioan Malița (PSD) a câștigat alegerile locale cu un scor istoric, cel mai mare la nivel de județ și printre primele la nivel național. Actualul primar a câștigat noul mandat cu 94%, obținând 1317 voturi, contracandidatul său, Mălăncaș Abel (PNL), obținând 84 de voturi.

La Consiliul Local, pe primul loc s-a situat PSD, cu 1145 de voturi (82,67%), urmat de PNL, cu 133 de voturi (9,6%) și Uniunea Sârbilor, cu 107 voturi (7,73%).

  • Domnule primar Ioan Malița, ați făcut istorie la Felnac, obținând 94 la sută din voturi, la alegerile din 9 iunie, un record absolut la nivel județean. Cum vă explicați această performanță?
  • În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor cetățenilor comunei Felnac pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Cred că acest rezultat reflectă munca susținută pe care am depus-o în mandatul anterior, dar și în mandatul 2016-2020, și satisfacția locuitorilor față de proiectele și inițiativele pe care le-am implementat. Am fost mereu prezent în comunitate, am ascultat nevoile și preocupările oamenilor și am încercat să răspund cât mai prompt și eficient. Transparența și comunicarea constantă cu cetățenii au fost, de asemenea, elemente cheie în câștigarea acestui vot de încredere.
  • De ce credeți că nu a reușit să convingă contracandidatul dumneavoastră?
  • De-a lungul campaniei electorale, m-am abținut de la prea multe comentarii, am făcut o campanie bazată pe proiecte, am prezentat oamenilor ceea ce am făcut și ceea ce dorim să facem în continuare. Nu am răspuns atacurilor lipsite de orice argument, venite dinspre contracandidatul meu și nu voi răspunde nici acum. S-a dovedit că acea campanie plină de mizerii și atacuri, acea campanie lipsită de orice proiect viabil nu a fost pe placul cetățenilor din comuna Felnac. Rezultatul votului spune totul despre ceea ce apreciază oamenii din Felnac și Călugăreni, adică munca și seriozitatea.
  • În ce măsură credeți că reușitele din mandatul anterior au contribuit la acest rezultat electoral impresionant?
  • Reușitele din mandatul anterior au avut un impact semnificativ asupra votului, dar și rezultatele din primul mandat, așa cum spuneam mai devreme. În ultimii ani, am realizat o serie de proiecte importante, pornind de la asfaltarea drumurilor, reabilitarea școlilor, reabilitarea primăriei, remizei de pompieri, modernizarea iluminatului public și a trotuarelor, realizarea de parcări, de parcuri, de piste de biciclete și lista poate continua. Cred că oamenii au văzut aceste schimbări și au apreciat eforturile depuse.
  • Care sunt principalele proiecte și investiții pe care le aveți în vedere pentru acest nou mandat?
  • În acest nou mandat, vom continua să investim în infrastructură, cu accent pe modernizarea drumurilor și extinderea rețelelor de utilități. După cum știți, avem în lucru proiectul privind asfaltarea drumurilor din zona industrială și introducerea rețelei de canalizare în comună și sper să demarăm cât de curând și introducerea rețelei de gaz. Continuăm lucrările la blocul de locuințe, sala de sport și căminul cultural, proiecte realizate cu fonduri europene sau guvernamentale. De asemenea, dorim să dezvoltăm proiecte de energie verde, pentru a face comuna Felnac mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul. În domeniul educației, vom continua să modernizăm unitățile de învățământ, dorim să construim și o creșă și să sprijinim activitățile extrașcolare pentru tineri. Nu în ultimul rând, vom continua să atragem fonduri europene și guvernamentale pentru a susține și alte proiecte ambițioase.
  • Cum vedeți colaborarea cu Consiliul Local, având în vedere că PSD a obținut majoritatea voturilor și în această instituție?
  • Colaborarea cu Consiliul Local a fost și este esențială pentru implementarea proiectelor noastre. Faptul că PSD a obținut majoritatea voturilor ne oferă o bază solidă pentru a lucra eficient și coerent. Totuși, voi continua să promovez dialogul și colaborarea cu toți membrii Consiliului Local, indiferent de partidul din care fac parte, pentru că interesul comun al cetățenilor trebuie să primeze întotdeauna. Sunt deschis la idei și sugestii din partea tuturor consilierilor și sunt convins că putem găsi soluții optime pentru fiecare problemă. În ultimele două mandate, a fost foarte important să am o majoritate în Consiliul Local, altfel nu puteam realiza atâtea investiții și le mulțumesc cetățenilor și pe această cale, pentru faptul că au înțeles că avem nevoie de o echipă care să muncească în folosul comunității.
  • Ce mesaj aveți pentru cetățenii comunei Felnac după această victorie?
  • În primul rând, le mulțumesc din suflet tuturor celor care au ieșit la vot și m-au sprijinit. Acest rezultat mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Le promit că voi continua să muncesc cu aceeași dedicare și seriozitate pentru a transforma comuna Felnac într-un loc și mai bun de trăit. Voi rămâne același primar deschis și accesibil, mereu pregătit să asculte și să rezolve problemele comunității. Împreună, putem realiza lucruri mari și putem construi un viitor luminos pentru toți locuitorii comunei noastre.