Consilierii PNL s-au opus reabilitării școlilor din Felnac

Reprezentanții Partidului Național Liberal arată, de câte ori au ocazia, că sunt în stare de orice, pentru a bloca dezvoltarea comunei Felnac. După ce 12 ani de zile nu au făcut nimic altceva decât să umple de bani buzunarele firmelor portocalii, din Pecica, acum consilierii PNL sunt hotărâți să pună frână dezvoltării comunei, să blocheze orice proiect benefic pentru Felnac.

În data de 13 februarie, a avut loc ședința Consiliului Local, iar unul dintre proiecte se referea la reabilitarea școlilor din comună, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Practic, consilierii locali trebuiau să voteze câteva modificări, cu privire la sumele alocate de la guvern pentru acest proiect. Numai că, lipsind doi consilieri de la ședință, era nevoie de un vot din partea consilierilor PNL, pentru ca proiectul să treacă. Arătând un total dispreț pentru cetățenii comunei, pentru elevi, profesori, părinți, cei de la PNL au votat împotriva proiectului.

„În data de 13 februarie, am introdus acel proiect pe ordinea de zi, fiindcă trebuia să facem modificări la sumele alocate, din cauza scăderii TVA, la 19 la sută, de la 1 ianuarie. Numai că, am avut surpriza să constatăm că cei de la PNL au votat împotrivă, susținând cu o nesimțire de nedescris, că ei pot să-și ducă la Arad copiii, că nu au nevoie de reabilitarea școlilor. Am fost nevoit să fac o nouă ședință, în data de 14 februarie, pentru că 15 februarie era data limită pentru a depune modificările, altfel pierdeam banii. Astfel, viceprimarul Florin Brie a fost nevoit să se întoarcă de la Cluj, unde era la instruire, pe probleme de situații de urgență. Culmea e că în ședința din data de 14 februarie, când au văzut că avem majoritate, cei de la PNL au votat și ei pentru acest proiect. Nu-mi vine să cred că acești politicieni, trimiși de oameni să reprezinte în Consiliul local interesele comunei, se pot juca cu un proiect de 2,7 milioane de lei, că își pot bate joc de copiii care învață în școlile din Felnac, cărora refuză să le asigure condiții decente. Cu votul domnului viceprimar, am reușit să adoptăm la timp acea hotărâre, pe care am depus-o în termen la Ministerul Dezvoltării, astfel că proiectul pentru reabilitarea școlilor din comună poate merge înainte“, declară primarul Malița.