OLIMPIADELE ȘCOLARE – MUNCĂ ȘI RĂSPLATĂ

Promovând ideile de competiţie corectă şi performanţă, olimpiadele şcolare sunt adevăratele concursuri de excelenţă adresate elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite. Organizate gratuit, sub egida Inspectoratului Școlar și a Ministerului Educației Naționale, aceste concursuri oferă șansa elevilor de a participa și de a concura cu alți colegi de generație la aceste competiții.

Olimpicul este elevul care este curios să ştie cât mai multe, îi place competiţia şi doreşte să-şi testeze limitele.

Elevul olimpic îşi asumă mai multe responsabilităţi decât colegii săi de clasă pentru că se reprezintă atât pe sine, cât şi şcoala, iar în cazul calificării la o fază următoare poate fi considerată o răsplată a eforturilor sale. Pentru aceasta munceşte suplimentar, învaţă să-şi dozeze efortul, îşi dezvoltă disciplina învăţării, pune accent pe răbdare, voinţă, perseverenţă, profunzime, reflecţie, creativitate.

Profesorul încearcă să-l îndrume spre succes. Oboseala şi stresul, inevitabile odată cu dezvoltarea eforturilor şi apropierea datei concursului, sunt gestionate pas cu pas pentru a-l aduce pe elev în starea de a înţelege rostul competiţiei în viaţa lui.

Încrederea în sine, spiritul competitiv, motivaţia, gândul că munca sa va fi apreciată şi răsplătită onest sunt cele mai mari câștiguri pe care elevii le obțin în urma participării la diferite faze ale Concursurilor și Olimpiadelor școlare.

Îi felicităm și suntem mândri de toți elevii școlii noastre care au participat în perioada ianuarie-martie 2017 la diferite faze ale unor concursuri și olimpiade școlare:

  • Olimpiada de limba engleză – faza locală – sâmbăta, 21.01.2017, coordonator prof. Șerban Andreea, prof. Anghel Olimpia, prof. Fereșteanu Bogdan:

Nemțov Roxana cls. a V-a A

Drănău Amalia cls. a V-a A

Mranovatz Brigitte cls. a V-a A

Bălan Andrei cls. a V-a A

Nichici Miriana cls. a V-a B

Felea Dorin cls. a V-a B

Onofrei Alexandru cls. a V-a A

Nichici Mlageana cls. a VI-a A

Pepa Andreea cls. a VI-a B

Milosav Deian cls. a VI-a B

Codreanu Bianca cls. a VI-a A

Corbei Anda cls. a VI-a A

Brie Cristian cls. a VIII-a

  • Olimpiada de șah, pe echipe, desfășurată în 22.03.2017. Faza locală s-a desfășurat la Vinga iar echipa școlii noastre a fost alcătuită din :

Nemțov Roxana cls. a V-a A

Brînză- Toduț Adalian cls. a VI-a A

Moldovan Gabriela cls. a VII-a

Nicolae Cosmin cls. a VIII-a

Echipa s-a calificat la faza locală care s-a desfășurat la Arad la Colegiul Tehnic ”Caius Iacob”, în data de 27.03.2017 și a fost coordonată de prof. Onofrei Sebastian și prof. Fereșteanu Bogdan.

  • Echipa de fotbal a școlii a participat la Olimpiada Sportului Școlar la fotbal, desfășurată la Vinga, unde a ocupat locul 4 din 10 echipe participante. Echipa este coordonată de prof. Onofrei Sebastian.
  • La nivelul disciplinei limba și literatura română se organizează mai multe concursuri și olimpiade școlare. Elevii școlii noastre sunt coordonați de prof. Deta Liana Monia, iar rezultatele obținute de aceștia sunt:
  • Olimpiada de limba și literatura română – faza locală desfășurată la Școala Gimnazială ”Aurel Sebeșan” Felnac în 2.02.2017:

Nemțov Roxana cls. a V-a A

Brie Nicoleta cls. a V-a B

Corbei Anda cls. a VI-a A

Nichici Mlageana cls. a VI-a A calificată și a participat la faza județeană, care s-a desfășurat la  Colegiul Național” Elena Ghiba Birta” Arad, în 4.03.2017.

  • Olimpiada ” Lectura ca abilitate de viață” – faza județeană desfășurată la Liceul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad în 29.01.2017:

Bălan Andrei cls. a V-a A

Brie Nicoleta cls. a V-a B

Nemțov Roxana cls. a V-a A

Corbei Anda cls. a VI-a A

Malenceac Timeea cls. a VIII-a

Brie Cristian cls. a VIII-a

  • Olimpiada ”Universul Cunoașterii prin lectură” – faza județeană desfășurată la Școala Gimnazială ”Regina Maria„ Arad în 25.03.2017, unde elevii au obținut premii și mențiuni:

Brie Nicoleta cls. a V-a B – Mențiunea I

Nemțov Roxana cls. a V-a A – Mențiunea II

Corbei Anda cls. a VI-a A – Premiul III

Nichici Mlageana cls. a VI-a A – Mențiunea II

Malenceac Timeea cls. a VIII-a

FELICITĂRI TUTUROR ELEVILOR PARTICIPANȚI!

 

Prof. Deta Liana Monia