„Rusaliile-împreună, nădăjduind o viață mai bună“

Ne întoarcem la căminul cultural cu gândul că încă din anul care a trecut întreaga comunitate sărbătorește într-un mod aparte Pogorârea Sfântului Duh. O găsim pe doamna Marinela Mihailovici, pregătind costume populare…

– Vă pregătiți de marea sărbătoare, doamna Mihailovici ?

– Da și ne rugăm Bunului Dumnezeu să-ngăduie ca în acest an, strădania noastră de a aduna împreună, în Sfânta Biserică zeci chiar sute de oameni îmbrăcați în port popular, cinstind memoria străbunilor noștri, care la ceas de mare sărbătoare purtau straie populare, să dea roade.

– Vedem aici că pregătiți costume din diferite zone !

– Aici trăim împreună în bună înțelegere, oameni veniți din toate colțurile țării, iar eu încerc să împlinesc atât cât îmi stă în putință, dorința primarului nostru Malița Ioan, ca dincolo de mândrie și prejudecăți să rămânem împreună.

– Frumos gând și ne bucurăm să aflăm, că prin tot ce faceți vă străduiți să-l împliniți.

– Cincizecimea ne învață că diversitatea etnică, geografică și culturală, departe de a constitui bariere între oameni, motive de tensiune și intoleranță, reprezintă o șansă reală de îmbogățire spirituală, de frățietate și bunătate.

– Da, Biserica Lui Hristos adună neamurile din toate timpurile, iar noi toți suntem chemați să-L urmăm.

– Numai împreună putem avea o viață mai bună, Sfintele Sărbători sunt cele ce-n zilele de astăzi încă ne mai adună.

– Ne vorbeați de zeci, chiar sute de oameni în port popular, credeți că veți reuși?

– Am această convingere pentru că nu sunt singură … îmi sunt alături cei din conducerea primăriei, părintele paroh Ungur Petrică, dascălii școlii și mulți, foarte mulți săteni.

– Cum pot cei ce nu au îmbrăcat anul trecut un costum popular să-l poarte în acest an?

– Eu îi aștept cu drag la căminul cultural și îi asigur că vor trăi o zi cum rar le-a fost dat, rugându-i să continuăm a rămâne și în această zi împreună, nădăjduind într-o viață mai bună.