Acţiunile culturale desfăşurate anul trecut în Felnac au bucurat întreaga comunitate locală

Aşa cum se obişnuieşte, sfârşitul fiecărui an ne dă posibilitatea multora dintre noi să gândim la cele petrecute în anul lăsat în urmă şi să ne facem planuri pentru anul care a început.

Marinela Mihailovici, directoarea Căminului Cultural din Felnac, a pus în practică, în 2017, mai multe evnimente culturale.

„Nu de multă vreme am asistat la un eveniment unic în judeţul Arad – deschiderea “Ludotecii” din grădiniţa Felnac (joc şi poveste), când am mărturisit dorinţa împlinită de a deschide la propriu un drum spre carte copiilor satului, încă de la cea mai fragedă vârstă.

Evenimentele propuse prin calendarul anului trecut au fost foarte multe şi gândite pentru fiecare categorie în parte, ele trecând de pe acum, prin anvergură şi spectaculozitate, graniţele satului şi chiar ale judeţului. Despre Sărbătoareea Satului din zilele de 14-15 august n-am auzit decât cuvinte de laudă de la toţi cei care de mai departe. Naşterea Domnului Nostru Isus Hristos a fost sărbătorită cum nimeni nu a mai făcut-o până acum în partea de vest a ţării”, spune Marinela Mihailovici.

În anul 2017, după treizeci de ani de activitate, Marinela Mihailovici spune că a trăit pentru prima oară satisfacţia muncii împlinite şi de departe cel mai deosebit eveniment realizat a fost “În straie populare la zi de sărbătoare”. „N-am să pot descrie nicicând în cuvinte ce am simţit când clopotele celor două biserici surori ne-au chemat împreună pe noi, sute de săteni, români, sârbi şi alte neamuri, iar lângă noi şi pentru noi a venit întreaga administraţie a comunei, în frunte cu primarul Ioan Maliţa, cel care şi-a dorit poate cel mai mult să ne adune, nădăjduind o viaţă mai bună.

Atunci ulița principală a satului a strălucit de frumuseţea şi diversitatea costumelor populare, iar slujba de rugăciune şi mulţumire a preoţilor ne-a sădit în inimi nădejdea unui an cu roade bogate, linişte în suflet şi în fiecare casă şi viaţa binecuvântată. Şi am mai trăit în anul ce a trecut o mare bucurie, în ziua când cei patruzeci de tineri ai ansamblului de dansuri “Zorile” Felnac au sărbătorit zece ani de activitate şi s-au reunit într-o întâlnire de suflet cei plecaţi cu cei de azi şi chiar cu unii dintre primii dansatori ai anului 1967, la iniţiativa primarului nostru care tot cu aceiaşi dorinţă şi nădejde ne cheamă împreună.

Am îndrăznit şi am reuşit pentru că şi de această dată nu am fost singură. Fără înţelegere, ajutor şi colaborare din  partea întregului colectiv al Primăriei şi instituțiilor de pe raza comunei, nimic nu ar fi fost posibil. Am fost chemaţi “la sfat” cu toţii de către primarul nostru şi rugaţi să ne aducem aportul fiecare după puterile noastre în a reuşi să întâmpinăm într-un mod aparte una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii – Naşterea Mântuitorului Nostru. Astfel “Drumul Fecioarei Maria spre Betleem” a impresionat până la lacrimi pe mulţi dintre cei care ne-au luminat calea la propriu, aprinzând lumânări fiecare în poarta casei sale.

 Anul abia încheiat mi-a adus şi nemulţumiri. Cine nu munceşte nu are parte de insatisfacţii, ele sunt oarecum parte din viaţa fiecăruia, dar când cele bune se adună, cele rele să le poarte vântul, departe de noi şi de satul nostru“, spune Marinela Mihailovici.