Poliţia din Felnac s-a mutat într-un sediu nou, proaspăt renovat

Poliţia Felnac s-a mutat într-un nou sediu. Este situat mai central decât a fost sediul anterior, este mult mai luminos şi proaspăt reabilitat.

În cursul lunii aprilie, a avut loc inaugurarea acestui nou sediu în care poliţiştii din comuna Felnac îşi vor desfăşura activitatea.

Evenimentul de inaugurare a fost unul ce a beneficiat de o prezenţă numeroasă, în care oficiali de la nivel judeţean, dar şi local au trecut pragul noii locaţii. Prefectul Florentina Horgea, subprefectul Vasilică Damian, deputaţii Dorel Căprar şi Adrian Todor, consilierii judeţeni Gheorghe Sabău şi Marius Sulincean, dar şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, Ioan Tamaş, au fost prezenţi la eveniment. De asemenea, primarul comunei Felnac, Ioan Maliţa, şi viceprimarul Florin Brie au fost gazdele evenimentului.

Acesta a debutat cu o sfinţire a noului sediu, iar mai apoi, cei prezenţi au vorbit despre ceea ce s-a realizat aici, dar şi despre faptul că autorităţile locale au venit în sprijinul poliţiştilor.

Prefectul Florentina Horgea a declarat: „Investiţia la acest sediu a fost făcută de autorităţile locale, iar acest lucru arată faptul că susţin şi contribuie la siguranţa cetăţenilor comunei Felnac”.

La rândul său, deputatul Dorel Căprar a vorbit despre rolul poliţiştilor în asigurarea unui climat de linişte şi despre faptul că asemenea investiţii sunt binevenite.

Deputatul Adrian Todor a spus că edilii comunelor din zonă, Zădăreni şi Secusigiu, ar trebui să ia exemplul de la Felnac şi să se preocupe să asigure servicii de calitate cetăţenilor.

Primarul comunei Felnac, Ioan Maliţa, a vorbit despre investiţia făcută aici, dar şi despre faptul că la ora actuală la Felnac sunt doi poliţişti, din totalul celor patru prevăzuţi în schema postului de poliţie. A fost asigurat de şeful IPJ Arad, Ioan Tamaş, că un poliţist din următoarea promoţie va fi detaşat la Felnac, pentru a asigura în acest fel condiţii mai bune.

„Investiţia făcută la acest nou sediu a fost suportată din bugetul local al comunei Felnac. Am realizat această lucrare cu firma primăriei, astfel că investiţia nu a fost una ridicată. Am cheltuit maxim 10.000 de lei, iar în condiţiile în care apelam la un contract cu o societate de profil aceste costuri ar fi fost mult mai mari. Am reuşit aşadar să realizăm şi o economie serioasă, dar şi să oferim condiţii de lucru mult mai bune poliţiştilor din Felnac. Spaţiul acesta este al Primăriei Felnac, aici a funcţionat vechea grădiniţă. Au fost făcute lucrări de renovare şi reabilitare, dar şi de dotare. Mă refer aici la centrala termică, obiecte sanitare, dar şi mobilier. Noul sediu este în zona centrală a localităţii Felnac şi eu cred că rolul poliţiei este de a fi în centrul localităţii”, a spus Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.

Vechiul sediu în care a funcţionat Poliţia Felnac era impropriu muncii care se desfăşura. Nu exista grup sanitar în interior, nici geamuri care să lumineze încăperea, lumina fiind asigurată de la bec.