Proiecte în derulare la Primăria Felnac

După cum se știe, Primăria Felnac are în derulare mai multe proiecte cu fonduri guvernamentale, în special prin PNDL. Reabilitarea sediului primăriei este unul dintre acestea, unde a fost finalizată licitația și în perioada următoare vor începe lucrările. A fost finalizată și licitația pentru extinderea canalizării, unde s-a stabilit câștigătorul, iar în zilele următoare va fi semnat contractul. Din păcate, se așteaptă finanțarea de la Ministerul Dezvoltării, dar lucrurile sunt blocate după ce președintele Klaus Iohannis a decis să atace bugetul la Curtea Constituțională. Proiectul privind drumurile din zona industrială a ajuns și el la faza de licitație, s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor și urmează să se stabilească firma câștigătoare.

„În ceea ce privește proiectul de extindere a rețelei de gaz, se lucrează la studiul de fezabilitate, am obținut certificatul de urbanism de la Consiliul Județean Arad, iar acum întocmim documentația necesară pentru obținerea avizelor de la diferite instituții. Vineri, am avut o întâlnire la prefectură cu Directorul General al Transgaz, Ion Sterian, Directorul Departamentului Dezvoltare, Ion Tătaru, Directorul Departamentului Proiectare și Cercetare, Mihai Leahu, și Directorul de Exploatare Teritorială Arad, Alexandru Ionel unde am discutat pașii care trebuie urmați pentru implementarea acestui proiect. Veștile sunt bune, avem tot sprijinul din partea Transgaz și sper ca roadele să apară cât mai repede posibil“, spune Ioan Malița.

Primăria Felnac a depus mai multe proiecte la Compania Națională de Investiții, unde din păcate lucrurile se mișcă mai greu, în special în ceea ce privește căminul cultural. În schimb, există și vești bune de la CNI, care a solicitat primăriei ridicările topografice pentru bazinul de înot și sala de sport, pentru care Ioan Malița a depus două cereri de finanțare. Faptul că s-au solicitat aceste documente dau speranțe administrației locale că CNI va aproba finanțarea pentru cele două obiective.

„Pe lângă proiectele cu fonduri guvernamentale, mai avem și câteva investiții cu fonduri de la bugetul local. Din păcate, deocamdată suntem blocați din cauza bătăliilor politice, nu știm de câți bani dispunem și când vom putea avea un buget, având în vedere ultimele demersuri ale președintelui Iohannis, care a sesizat Curtea Constituțională cu privire la bugetul de stat. Toate administrațiile locale sunt blocate în urma acestui demers, nu putem demara nicio investiție nouă și suntem nevoiți să funcționăm în regim de avarie. Imediat ce vom avea date despre sumele pe care le vom primi de la bugetul de stat, ne vom face calcule cu privire la noile investiții, printre care dorim să introducem și asfaltarea aleilor din cele trei cimitire. Am măsurat aleile și așteptăm oferte din partea firmelor, ca să vedem cam care ar fi costurile“, declară Malița.