Au început noi lucrări în Felnac și Călugăreni

În aceste zile, Primăria Felnac a demarat noi lucrări în comună, în ceea ce privește pavarea unor trotuare sau a unor parcări. „Se lucrează la pavaje, în fața dispensarului, în fața farmaciei, pentru că am ajuns la concluzia că în zona centrală nu avem locuri de parcare. Și în fața primăriei e mai tot timpul plină parcarea, așa că am considerat că e bine să pavăm zonele din fața farmaciei și dispensarului. Această lucrare se realizează cu firma primăriei. De asemenea, în Călugăreni, pe partea dreaptă cum mergi spre Arad se pavează trotuarele, iar pentru această lucrare am contractat o firmă privată, care va realiza trotuarele pe o lungime de aproximativ 450 de metri“, spune primarul Ioan Malița.

De asemenea, continuă lucrările la primărie, unde s-a izolat partea interioară a clădirii, iar în perioada următoare se va pune țigla, dat fiindcă e vreme bună și se poate lucra la acoperiș. „Apropos de țiglă, avem tot felul de cârcotași care nu fac altceva decât să împrăștie povești prin comună, cum că nu mai avem bani de țiglă. Îi invit pe cârcotași să vină să vadă țigla pregătită în curtea primăriei și vă rog să faceți și dumneavoastră o poză, ca lumea să se convingă de minciunile unora“, spune Malița.

La școală continuă lucrările la clădirea mare, în timp ce la clădirea mică s-au făcut procesele verbale de recepție. „La școala mare se lucrează pe interioare, iar până în vară dorim să încheiem și să facem recepția. Tot în această perioadă, s-au făcut și dezinsecții și dezinfecții în toate sălile de clasă, astfel încât la reluarea școlii, după sărbătorile de Paște, să nu avem niciun fel de probleme în ceea ce privește curățenia“, susține primarul.

O altă recepție a fost efectuată la capelă, o investiție care de asemenea a fost subiectul unor povești fără nicio acoperire în realitate, iar o alta urmează a fi făcută la grădinița construită în urmă cu patru ani, unde au fost mai multe probleme. „Aș vrea să ridic o problemă vis-a-vis de recepții. Suntem în faza mult așteptată de a face recepția la grădinița construită în vechiul mandat, la Felnac. Mai avem de achitat o sumă de bani constructorului, pentru că noi n-am mai făcut nicio plată, până când lucrurile nu s-au dus la bun sfârșit. N-am vrut să dăm banii până când nu sunt remediate neregulile, pentru că au fost făcute unele lucrări de mântuială, ba cădea gresia, ba aveam inundații etc.

Am făcut recepția și la capelă, noi ce construim, recepționăm și prezentăm public și costurile, bani cheltuiți de la buget. La recepția finală, capela a costat 384 mii de lei. Ceea ce înseamnă în jur de 82 de mii de euro. Pe o construcție care e cam 70 la sută din grădiniță. Pentru comparație, grădinița a costat 1,6 milioane de lei, adică de peste 4 ori mai mult. Am vrut să prezint aceste date pentru că sunt unii care bat toba prin comună că noi cheltuim prea mulți bani pe unele investiții. Iată diferențele față de cum se cheltuiau banii înainte și cum se cheltuie acum. Vreau să le transmit public unora care visează să ajungă pe tot felul de funcții și mint cetățenii despre investițiile din ultimii trei ani, că nu mai avem investițiile de dinainte de 2016. Că ei așa ar fi făcut, este treaba lor, dar din 2016, lucrurile s-au schimbat, nu se mai lucrează la prețuri astronomice, cu firme din Semlac, Pecica și așa mai departe, ci cu firma primăriei, la cele mai mici prețuri posibile. Toți cetățenii care vor să afle sume, date, orice altceva despre investițiile din comună, în plus față de ce am prezentat lună de lună în ziarul local, sunt așteptați la primărie, unde li se va răspunde la orice fel de întrebare“, declară Ioan Malița.