Copiii fără posibilități financiare de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan” Felnac vor primi gratuit tablete

Încă din data de 11 martie 2020, de la suspendarea cursurilor, am știut că ne așteaptă o perioadă grea, o perioadă în care o serie de  întrebări vor fi ridicate: Ce va fi? Cât va dura? Cum ne vom adapta? Cum vom face față neprevăzutului? au fost  în mintea noastră a tuturor, fie cadre didactice, elevi, părinți fie reprezentanți ai instituțiilor din comună!

Ne-am străduit să parcurgem pași mici în care să ținem cont de toți din jurul nostru și în același timp să contribuim la susținerea morală a elevilor! A fost imperios necesar ca noi, cadrele didactice, să ne schimbăm stilui didactic „peste noapte”, să ne valorificăm competența digitală! Fiecare zi a presupus muncă, informații despre instrumente on-line, platforme educaționale, aplicații de comunicare! În continuare, muncim, să finalizăm cu bine acest an școlar!

Suntem convinși că și pentru elevi, dar și pentru părinții acestora, a fost la fel de greu! Starea de urgență care „i-a ținut în casă” a fost o perioadă lungă, în care în primul rând, elevii și-au pierdut motivația pentru învățare! E drept, unii au reușit mai bine și mai repede să se mobilizeze!!!

O probelmă majoră a fost legată de dispozitivele pe care le dețin elevii pentru a putea participa la cursurile on-line! La nivelul unității noastre școlare, dintr-un număr de 214 elevi înscriși în clasele CP-VIII,  31 de elevi nu au deloc acces la un telefon, laptop sau calculator!

Dar, acest aspect a fost remediat în zilele acestea! Dl. primar Malița Ioan a donat unității școlare 30 de tablete, extrem de necesare în derularea cursurilor on-line! Tabletele vor fi distribuite elevilor care nu au avut acces la activitatea educativă din această perioadă! Astfel, prin contribuția domnului primar putem afirma că la nivelul Școlii Gimnaziale Felnac toți elevii pot participa la activitățile desfășurate în mediul on-line! Intervenția domnului primar a fost un  ajutor real, venit într-un moment critic! Am încercat să ajutăm copiii care nu au tehnica necesară pentru a putea participa la cursurile online, care se desfășoară în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. Bineînțeles că, pe lângă cei care nu au deloc tablete mai sunt și alții care sunt frați, lucrează pe același device. Am încercat să rezolvăm problema și acolo unde sunt 2-3 frați, să le mai dăm o tabletă. Educația copiilor și a tinerilor trebuie să fie în permanență o prioritate, întrucât fără educație o comunitate nu poate evolua nici social și nici spiritual sau moral. Astfel, una dintre preocupările principale ale administrației comunei Felnac o constituie formarea copiilor și a tinerilor, sens în care încercăm să creăm un cadru optim pentru accesul elevilor și copiilor la programele școlare desfășurate online. Lucrurile se pot transforma și adapta vremurilor în care trăim, dacă la nivelul comunității încercăm să vedem plusvaloarea adusă de tehnologie în facilitarea învățării. Educația e șansa copiilor către o viață în care își dezvoltă competențele potrivite pentru a deveni cetățeni preocupați de soarta comunității lor”, a declarat Ioan Malița, primarul comunei Felnac.

Și doamna director Stana Zagorca a fost preocupată de obținerea unor sponsorizări pentru ca toți elevii școlii să păstreze legătura cu profesorii, să fie în legătură cu tot ceea ce înseamnă activitate didactică on-line! A obținut sponsorizări prin care a achiziționat 18 tablete, care vor ajuta elevii în această perioadă! Sponsorizările au venit din partea dlui Cosmin Lezeu, dlui Ciprian Buz, dlui Ovidiu Lazea, dnei Plujar Delia, dlui Begov Raul, dlui Ciprian Maftior.

Considerăm că merită felicitări, în mod special, elevii din fiecare clasă care răspund sarcinilor primite, participă activ la întâlnirile on-line cu profesorii și care înțeleg că deși nu există constrângeri sau repercusiuni pentru neparticiparea la activitățile organizate în această perioadă, munca îl înnobilează pe om!