Comuna Felnac face față cu brio crizei coronavirusului: școlile funcționează normal, rata de infectare e la 1,88 la mie

La nivelul comunei Felnac nu au existat probleme deosebite în ceea ce priveşte infectările cu coronavirus, în ultima perioadă. Ioan Malița, primarul comunei, spune că populaţia a recepţionat corect mesajele autorităţilor şi că au fost respectate normele impuse. „Nu am avut probleme deosebite, în această perioadă, deși vedem cu toții ce se întâmplă în municipiu, unde s-a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori și Aradul a intrat pe scenariul roșu. Suntem ocoliți în mare măsură de acest virus, având doar un singur caz nou în ultimele zile. Mulţumesc oamenilor că au înţeles pericolul care ne ameninţă şi că au pus în practică recomandările venite din partea autorităţilor, au respectat măsurile și îi rog să o facă în continuare, să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur”, spune primarul Ioan Malița.

În ultimele săptămâni, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, tot mai multe școli din municipiu și județ sunt nevoite să treacă la scenariul galben sau roșu, iar tot mai mulți copii fac cursuri online. Din fericire, în comuna Felnac școala se desfășoară normal în această perioadă.

„Deocamdată, mulțumim lui Dumnezeu, școala se desfășoară normal, suntem în scenariul verde, copiii merg normal la școală, bineînțeles că se iau măsurile impuse de această pandemie și sperăm ca lucrurile să nu se agraveze. Sunt alte localități din județ, unde situația e mult mai gravă, cum e la Zădăreni, cu 30 de elevi în scenariul roșu, Săvârșin, unde sunt 179 de elevi în scenariul roșu, la Lipova sunt 33 de elevi în scenariul roșu, la Vladimirescu se funcționează în același scenariu în mai multe unități de învățământ. Același lucru se întâmplă la Curtici, Chișineu Criș, Livada și multe alte localități. Lansez pe această cale un apel către părinți, elevi, cadre didactice, să facem cu toții un efort comun pentru a depăși această perioadă extrem de grea. Știu că pentru copii e un efort suplimentar în această perioadă, dar trebuie să se protejeze, purtând masca, păstrând distanța impusă față de ceilalți copii, spălându-se regulat pe mâini, după ce au intrat în contact cu suprafețe posibil contaminate. Înțeleg că și pentru părinți e foarte greu, mai ales din punct de vedere financiar, așa cum și cadrele didactice fac zilnic eforturi, se expun pericolului, sunt în prima linie și le mulțumim și pe această cale pentru aceste lucruri. Trebuie cu toții să fim conștienți că numai respectând conduita socială responsabilă putem preveni răspândirea acestui virus. Deocamdată, suntem puțin peste 1 la mie la nivelul comunei, la cazuri de COVID-19, ceea ce arată responsabilitate din partea cetățenilor, și sper ca și în continuare să acționăm la fel, să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jur, în special pe cei vulnerabili, care au nevoie acum mai mult ca niciodată de sprijinul și atenția noastră. Repet, chiar dacă stăm deocamdată bine, asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba, de la o zi la alta, de aceea fac un apel la cetățeni să manifeste maximă prudență, să respecte măsurile transmise de autorități și să trecem cu bine peste această perioadă grea. Vreau să-i asigur pe cetățeni, pe copii, părinți, cadre didactice că administrația locală va face tot ce depinde de ea și în acest mandat, pentru ca școlilor și grădinițelor să nu le lipsească nimic. Vom asigura tot ce va fi necesar pentru a proteja copiii care frecventează unitățile de învățământ din comuna noastră“, spune primarul Ioan Malița.