Felnăcanii sunt invitați la o nouă ediție a evenimentului „În straie populare – la zi de sărbătoare”

Primăria Felnac, alături de Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Sârbă și Căminul Cultural Felnac organizează, luni, 21 iunie 2021, o nouă ediție a evenimentului „În straie populare – la zi de sărbătoare”, devenit deja o tradiție pentru comuna Felnac, eveniment care anul acesta ajunge la cea de-a cincea ediţie. Din păcate, anul trecut, din cauza pandemiei, acest eveniment, ca și multe altele, nu a mai avut loc.

Evenimentele vor debuta cu o slujbă religioasă, la care cei prezenţi vor îmbrăca straie populare, așa cum s-a întâmplat și la edițiile anterioare. Cei care nu au straie populare sunt invitați să o contacteze pe doamna Marinela Mihailovici, directorul Căminului Cultural Felnac, care în limita stocului disponibil îi va ajuta cu astfel de costume. Mai apoi, se va merge la troița de la ieșirea spre Sânpetru German, unde va avea loc o slujbă, iar pământurile vor fi sfinţite, pentru ca recolta să fie cât mai bună și în acest an, iar munca oamenilor să fie răsplătită pe măsură. Va urma parada portului popular pe străzile comunei Felnac.

„Mă bucur că avem parte de aceste măsuri de relaxare și încercăm pe cât posibil să revenim la normal și să organizăm aceste evenimente de tradiție, la noi în comună. Începând cu prima ediție spuneam că acest eveniment trebuie să ajungă să fie unul de tradiţie și iată că acest lucru se întâmplă și facem eforturi, alături de toți oamenii de bine din comună, să ducem mai departe această sărbătoare. Sper şi cred că şi ediţia din acest an va fi o reuşită de care se vor bucura locuitorii Felnacului. Din păcate, anul acesta nu vom mai organiza și evenimentul de final, de la cămin, din cauza virusului COVID-19. Abia am trecut peste această pandemie, suntem pe verde, nu mai avem cazuri noi și nu aș dori să riscăm deocamdată organizând evenimente în spații închise. E bine să fim precauți o perioadă de timp, astfel că evenimentul din acest an se va rezuma la slujba de la biserică, la troiță și parada portului popular”, a spus Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.