Începând de mâine, locuitorii comunei Felnac sunt obligați să poarte mască în aer liber!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat Hotărârea nr. 141/15.09.2021, prin care:

  • se instituie începând cu data de 16.09.2021 obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din Județul Arad de genul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, spațiilor comerciale, stațiilor pentru transportul în comun, fără a se limita la acestea, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare și unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru;
  • Se instituie începând cu data de 16.09.2021 obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din Județul Arad, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

Comitetele locale pentru situații de urgență din unitățile administrativ-teritoriale din Județul Arad au obligația identificării spațiilor publice deschise unde se impune purtarea măștii de protecție și informării populației prin toate mijloacele avute la dispoziție, prin mijloacele mass-media, prin afișare fizică în locurile respective, precum și pe internet (pagini web ale primăriilor, conturi oficiale pe rețelele de socializare).

„Am decis să implementăm și în județul nostru obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise cu potential de aglomerare. Este o măsură temporară, lăsată de hotărârea de guvern la latitudinea comitetelor județene pentru situații de urgență, fiind luată din cauza creșterii constante a numărului cazurilor de infectare și implicit a incidenței COVID-19 la nivelul județului și a unor localități. În Municipiul Arad, de exemplu, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad raportează astăzi o incidență de 1,04 cazuri/1000 de locuitori, la 184 cazuri active, în timp ce în urmă cu două săptămâni, la începutul lunii septembrie, se raporta o incidență de 0,45 la 80 de cazuri active. Sperăm să nu ajungem în situația de a implementa restricțiile mai dure prevăzute în legislație în multe localități. De aceea este important să adoptăm o atitudine preventivă, să purtăm masca de protecție și în locurile aglomerate din exterior și, bine-nțeles, să ne vaccinăm. Întăresc încă o dată apelul la vaccinare, aceasta fiind calea cea mai sigură pentru prevenirea contactării virusului, diminuarea numărului de cazuri grave și implicit ridicarea presiunii asupra sistemului medical. În calitate de Prefect al Județului Arad transmit cadrelor medicale ce activează în spitalele arădene succes în lupta cu virusul și multă putere de muncă pentru a depăși cât mai repede acest nou episod de creștere a numărului cazurilor de COVID-19”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.