Noi proiecte depuse de Primăria Felnac

Primăria Felnac a pregătit noi proiecte care au fost sau vor fi depuse pentru a obține fonduri europene sau guvernamentale.

„Am pregătit trei proiecte noi, dintre care două vor fi pe PNRR. Am depus deja un proiect care vizează reabilitarea remizei de pompieri din Felnac. Cel de-al doilea proiect, care urmează să fie aprobat în Consiliul Local și apoi va fi depus, se referă la reabilitarea termică a blocului de locuințe din Felnac. Un al treilea proiect are ca obiectiv realizarea GIS-ului comunei, adică introducerea în sistemul electronic a tuturor datelor aferente comunei, de la populație, terenuri, proprietăți etc.“, a declarat primarul Ioan Malița.

Sistemul de informații geografice, cunoscut și sub denumirea de G.I.S., se bazează pe utilizarea tehnicilor electronice de calcul, necesare pentru achiziția, stocarea, analiza și afișarea datelor geografice ale suprafeței terenului sub formă de rapoarte grafice și numerice. GIS este un instrument de luare a deciziilor foarte puternic, care are o gamă masivă de aplicații, indiferent de domeniul de aplicare – gestionarea resurselor, logistică, planificare, transport, studii demografice, epidemiologie și mediu, pentru a numi doar câteva.