Ioan Malița: ”Să decidem viitorul țării noastre pentru următorii cinci ani”

Duminică, 24 noiembrie 2019, suntem chemați din nou la vot, să decidem viitorul țării noastre pentru următorii cinci ani. Este datoria noastră să ne exercităm acest drept constituțional, pentru care mii de români s-au jertfit în decembrie 1989. Atunci când mergem la vot trebuie să luăm în calcul și ce au făcut fiecare dintre candidați pentru țară, pentru județul Arad, pentru comunitatea din Felnac, pentru fiecare dintre noi. Eu nu vă spun cu cine să votați, nici nu am această menire, fiecare e liber să decidă, dar vreau să vă arăt câteva dintre lucrurile bune care s-au făcut în ultimii ani în comuna noastră.

Trebuie să știți că de-a lungul celor trei ani de zile, guvernele care au condus România au făcut mai mult pentru comuna noastră decât orice alt guvern de la Revoluție și până în prezent. Primăria Felnac, datorită sprijinului parlamentarilor Dorel Căprar, Mihai Fifor, Florin Tripa și Adrian Todor, a obținut de la Guvernul României mai multe fonduri decât s-au primit din 1990 până în 2016. Acești bani, care nu ar fi ajuns la Felnac fără implicarea parlamentarilor amintiți, au fost sau sunt destinați unor proiecte importante ale administrației locale: prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa 1, am primit 9,4 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor și aproape trei milioane de lei pentru reabilitarea școlilor din Felnac. Prin PNDL 2, am primit 1,6 milioane de lei pentru reabilitarea sediului primăriei, iar alți 500 de mii de lei pentru iluminatul public. Prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, am primit 11,5 milioane de lei pentru zona industrială. În numai trei ani, Guvernul României a alocat comunei Felnac 26 de milioane de lei prin diferite programe, adică bugetul pe aproape 7 ani, raportat la bugetul din 2016, când am preluat primăria.

Atunci când punem ștampila pe cel pe care îl dorim viitor președinte al României, trebuie să ne uităm ce au făcut pentru noi acești oameni. Cine a avut grijă de salariile și pensiile noastre și cine s-a opus în permanență spunând că nu sunt bani. Cine a finanțat proiecte în mii de orașe și comune din România, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și cine a cerut desființarea acestui program. Cine a reprezentat cu cinste țara noastră, pe parcursul celor șase luni, când am deținut președinția Consiliului Uniunii Europene, și cine spunea că nu suntem pregătiți, făcând o imagine negativă țării noastre.

Duminică, 24 noiembrie 2019, eu voi vota cu gândul la dezvoltarea comunei Felnac, pentru prezent și viitor, pentru noi și generațiile ce vin, pentru respect și unitate între ai noștri! Așa să ne ajute Dumnezeu!