Târgul de Crăciun şi „Drumul Fecioarei Maria spre Betleem” vor fi reluate după doi ani de pauză

Administraţia locală din comuna Felnac va organiza, vineri, 23 decembrie, două evenimente specifice Crăciunului, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19. Târgul de Crăciun şi „Drumul Fecioarei Maria spre Betleem“ sunt evenimentele ajunse la cea de-a patra ediţie. Târgul de Crăciun va fi deschis în acest an doar o zi, în 23 decembrie, în piața din centrul Felnacului, iar „Drumul Fecioarei Maria spre Betleem” va avea loc în aceeași zi. Această din urmă acţiune va presupune un drum făcut de zeci de copii costumaţi în personaje biblice. Prin această acţiune se doreşte marcarea într-un mod aparte a Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Cei ce vor alcătui alaiul care parcurge acest drum, mai precis componenţii Ansamblului Zorile, vor merge pe străzile localităţii, în dorinţa de a pune în scenă drumul Fecioarei Maria înainte de a-l naşte pe pruncul Iisus Hristos.

Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac, speră ca felnăcanii să ia parte în număr cât mai mare la aceste evenimente. „Administraţia locală reia această serie de evenimente dedicate Crăciunului, care au ajuns la a patra ediție. Din păcate, în ultimii doi ani a trebuit să anulăm acest târg, pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor, fiind forțați de pandemie să renunțăm la o serie de evenimente importante pentru comunitate. Dar iată că, începând cu 2022, am revenit la normal, iar toate evenimentele de tradiție se desfășoară la fel ca în anii dinaintea pandemiei. Vom avea parte din nou de Drumul Fecioarei Maria, în acest an urmând să mergem pe strada 5 și să ne întoarcem în piața din centru, unde avem un program de colinde. Vor fi implicați în acest spectacol bisericile din localitate, copiii de la Școala Gimnazială Aurel Sebeșan, Ansamblul Zorile, Ștefan Muntenaș și Rapsodia Mureșană, dar și trupa de dubași de la Bârzava, aproximativ 30 de colindători care sunt convins că ne vor face mai frumoasă seara de 23 decembrie. Îi aștept pe cetățeni în număr cât mai mare alături de noi, să ne bucurăm împreună de Nașterea Domnului”, a spus Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.

La Târgul de Crăciun, cei prezenţi, pe lângă faptul că vor putea asculta un program de colinde şi cântări creştine, se vor putea delecta cu un ceai fierbinte, vin fiert, dar şi cu diferite preparate culinare.