Felnacul încheie anul cu prima Cupă din istorie și o clasare pe podium în Liga a 4-a: „Un 2022 plin de satisfacții, dar țintim și mai sus!”

Când campioana de toamnă, Unirea Sântana, a avut puținele sincope ale turului, CS Socodor a fost mai mereu echipa ce a profitat și s-a așezat în fotoliul de lider, cu o singură excepție. După runda a 9-a, în fruntea clasamentului a urcat Victoria Felnac ce mai apoi avea să ducă până în ultima rundă lupta cu echipa lui Ciubăncan pentru locul 1 până la primăvară. Chiar înainte de vacanța de iarnă, Sântana a câștigat la Felnac, iar Victoria a căzut pe locul 3, iar distanța față de lider s-a mărit la 5 puncte, în timp ce față de viceliderul din Socodor e la două „lungimi de undă”.

Bătrân: „Un tur de campionat bun spre foarte bun, mergem pe continuitate”

Probabil, fără ultimele două eșecuri, nota turului pentru VI-FE ar fi fost apropiată de cea maximă, însă nici așa ea nu coboară prea mult. „Practic, am început campionatul cu un duș rece, eșec drastic la Socodor, după care băieții au strâns admirabil rândurile și au urmat 8 victorii la rând. A și fost seria la finalul căreia am fost primii, țin minte meciurile foarte bune cu Viitorul sau Pâncota, după care am mai făcut 4 puncte din 12 posibile. La Șimand am luat un punct, dar trebuie să recunoaștem că puteam foarte bine pierde. La următoarea deplasare, am pățit-o și mai rău, ne-a bătut Macea la ultima fază, în timp ce noi ne-am jucat cu ocaziile. A fost o lipsă de concentrare și determinare și așa am ajuns la ora meciului cu Sântana doar cu varianta victoriei ca să terminăm pe primul loc. Eu zic că am făcut un meci bun, ca și exprimare în teren am avut un plus față adevrsar, a fost 1-1 la pauză, după care ne-au dat ei două goluri pe momentele noastre de dominare. Asta a fost, de la posibilitatea de a termina pe primul loc, am ajuns pe 3, fără ca cineva să fie însă nemulțumit. Dimpotrivă, noi zicem că am făcut un tur de campionat bun spre foarte bun, băieții și antrenorul merită felicitați, micile discuții după eșecuri sunt inevitabile. Cui îi place să piardă astăzi? Dar, după analizele făcute la rece, după o comunicare sinceră între părți, realizezi că toată lumea și-a dorit să câștige și cu Macea și Sântana, dar s-a întâmplat să nu iasă. Așadar, mergem mai departe în aceeași formulă, încercăm să ne mai întărim cu trei-patru jucători în această iarnă, pentru a deveni și mai competitivi la primăvară. Suntem între primele trei și acolo vrem să terminăm și campionatul. Trebuie să recunoaștem că Sântana are ceva în plus față de celelalte echipe, pornind de la buget, dar mai sunt exact 13 etape până la final și primul se joacă încă. Cel puțin primele 5-6 echipe din campionat își pot pune probleme între ele, dar sunt sigur că vor mai fi surprize în acest sezon”, consideră Marius Bătrân, președintele lui VI-FE.

Vor să se întărească pentru la primăvară, revin și Moldovan, Șiclovan și Dumitran: „Să fim și mai competitivi”

Acesta era deja fixate câteva ținte pentru perioada de mercato, mai ales vicegolgheterul Edi Zele (cu 4 reușite, alături de Dancă) va pleca în străinătate până în luna aprilie. Cel mai bun marcator al sezonului e Alexandru Pasăre, cu  goluri. „Asta e situația la acest nivel, jucătorii au câteodată oportunități să câștige mai bine și trebuie înțeleși, trebuie să ne descurcăm și fără el până prin aprilie. Probabil, vom mai aduce încă un atacant, ne mai orientăm spre unul-doi jucători sub vârstă și poate un fundaș de bandă. Să nu uităm că reiau antrenamentele cu noi la începutul lui februarie și Moldovan și Șiclovan, ambii fiind accidentați în toamnă, vrem să avem un lot de 20 de jucători din care să alegem cea mai bună formulă etapă de etapă. Ne bucurăm că în acest an a debutat și Buz, felnăcan getbeget, iar de la primăvară vine rândul lui Dumitran, iar ambii având 15 ani. O să mai căutăm și alți juniori buni în pepiniera noastră, de la grupele lui Virgil Olariu, dar – probabil – o să aducem ceva tineret și din alte părți. Toată lumea a aflat că la Felnac ceea ce s-a promis s-a dat mereu, chiar în această seară, cu ocazia mesei de final de an, băieții își vor lua ultimul salariu pe acest an. Primăria și Consiliul Local sunt principalii noștri susținători, iar domnul primar Ionică Malița și domnul vice Florin Brie, principalii noștri parteneri. Tot prin dânșii au venit lângă echipă câțiva sponsori, iar unul dintre punctele noastre forte este baza sportivă și Alex Sabău. Poate lumea crede că-l laud, dar la cum arată gazonul nostru, față de alte gazoane din județ, s-ar putea ca Alex să fie cel mai bun pe acest segment din Arad. Chiar el pregătește pentru la primăvară montarea unor glii în fața celor două porți, dar vom pune și 200 de scaune în tribune, suporterii noștri chiar merită confort. Sunt mereu 150-200 de oameni la meciurile de acasă, vreo 20-30 vin cu noi și în deplasare, sunt inimoși și le mulțumim pentru susținere”, a adăugat șeful felnăcanilor.

Încheie primul an ca președinte la VI-FE: „Am cunoscut oameni de caracter cu care e o plăcere să lucrez”

Absolvent al cursului de specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive organizat în 2017 de Universitatea Aurel Vlaicu Arad, în parteneriat cu FRF, Marius Bătrân încheie primul său an calendaristic la conducerea Victoriei Felnac. „Eu vreau să le mulțumesc felnăcanilor că m-au primit în comunitatea lor mică, dar ambițioasă, am cunoscut oameni de caracter cu care e o plăcere să lucrez. Colaborarea cu antrenorul Lucian Ciba și jucători e și ea foarte bună, cred că am demonstrat cu toții de ceea ce suntem în stare. Am adus Cupa la Felnac pentru prima oară în istorie, am jucat în faza națională, iar la final de an suntem pe podium în fața unor echipe ce reprezintă orașe sau comune mai mari decât a noastră. Așadar, a fost un 2022 plin de satisfacții, dar țintim și mai sus. Din partea clubului, aș dori să le transmit suporterilor noștri sărbători fericite, liniștite și un an mai bun”, a încheiat președintele „roș-albilor”.

Felnac începe sezonul de primăvară cu derby-ul de podium cu Socodorul, pentru ca runda secundă din retur să o găsească în deplasare la Sânleani, contra lui Viitorul, formația de pe locul  4.