Se lucrează la proiectele finanțate din fonduri guvenamentale

Primăria Felnac a continuat și în această lună să avanseze cu proiectele finanțate din fonduri guvernamentale, unele dintre ele fiind aproape de finalizare, iar la altele se preconizează începerea efectivă a lucrărilor în perioada următoare.

 

Rețeaua de gaz

S-au făcut noi pași pentru introducerea rețelei de gaz, un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare de 23.798.452,03 RON, cu fonduri integrale de la bugetul de stat. „În acest moment lucrăm la proiectul tehnic, am fost în Comisia Tehnică de la Mediu, am obținut avizul de acolo și mergem mai departe cu proiectarea și obținerea avizelor de la celelalte instituții. Avem promisiunea constructorului că imediat ce vremea va permite, vor demara efectiv săpăturile la rețea“, declară primarul Ioan Malița.

Rețeaua de canalizare

În ultimele săptămâni, s-a introdus canalizarea pe noi străzi din comuna Felnac, un alt proiect finanțat din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. „La canalizare am finalizat lucrările pe strada 6 și strada 10, Cherteș-Bărăgan, iar clădirea stației de epurare este finalizată. Urmează să intrăm pe strada 5“, spune Malița.

Sala de sport

Cel mai avansat proiect este sala de sport, care se apropie de finalizare, lucrare finanțată de Compania Națională de Investiții. „La sala de sport se lucrează la finisajele exterioare, am realizat accesul de pe strada 2 cu strada CFR, cele două drumuri sunt legate, s-a pavat în fața sălii, urmează să realizăm și parcarea, iar constructorul a promis că până la sărbători vom avea sala finalizată“, spune Malița.

Asfaltarea drumurilor în zona industrială

Continuă și proiectul de asfaltare a drumurilor din zona industrială, proiect ce beneficiază de o finanțare guvernamentală de aproape 12 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. „La drumuri suntem pregătiți să turnăm primul strat de asfalt. În acest moment, se lucrează la podețe, pentru apa pluvială, lucrări ce se vor finaliza probabil săptămâna viitoare și vom putea să turnăm asfaltul“, a declarat primarul Malița.

 Căminul cultural

S-au reluat lucrările și la căminul cultural, un proiect care a creat multe probleme, finanțat tot de CNI. „Am reluat lucrările la cămin, în acest moment se dă jos tencuiala de pe pereți, se lucrează la subzidire, urmează să se armeze pereții cu plasă sudată și trecem la centuri și pregătirea plăcii. Constructorul are în plan ca la iarnă să lucreze la interior, ceea ce înseamnă că vom avea și acoperișul finalizat“, spune Malița.