Proiectele finanțate de guvern sunt în grafic

Ca în fiecare lună, vă ținem la curent cu privire la stadiul proiectelor depuse spre finanțare la Guvern de către Primăria Felnac.

O veste bună vine de la Ministerul Dezvoltării, unde proiectele privind iluminatul public și reabilitarea clădirii primăriei au fost prinse în lista de investiții aprobată prin ordin de ministru. Asta înseamnă că există aprobată finanțarea, urmând ca primarul Ioan Malița să facă o nouă deplasare la Ministerul Dezvoltării, unde va semna contractul de finanțare, după care începe etapa a doua, proiectare, iar apoi licitația.

Proiectul privind reabilitarea școlilor se apropie de faza de licitație, în această lună urmând să fie finalizată proiectarea. „Sperăm să nu avem și la acest proiect parte de aceleași șicane dinspre unele firme de casă. Chiar nu e posibil ca aceste firme să-și bată joc și de elevii din comuna noastră“, spune primarul Ioan Malița.

De asemenea, proiectul pentru pietruirea drumurilor agricole a fost aprobat de AFIR, urmând ca o delegație să facă o vizită la Felnac, pentru a studia situația în teren.

O altă delegație, din partea Companiei Naționale de Investiții este așteptată la Felnac pentru un alt proiect, reabilitarea Căminului cultural din Felnac, unde se lucrează la documentație.