Iluminat modern în toată comuna

Prima etapă a proiectului de reabilitare a rețelei de iluminat public din comuna Felnac, finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu suma de 523 de mii de lei, a fost finalizată.

După cum declară primarul Ioan Malița, au fost montate lămpi economice, de tip LED, pe toate străzile din comună, atât în Felnac, cât și în Călugăreni.

„Practic, prima etapă a fost finalizată, iar toate străzile din comună au becuri de tip LED. Urmează etapa a doua, în care vor fi înlocuite punctele de aprindere, cu unele moderne, care vor fi dotate cu un sistem automat, cu ceas. Deocamdată nu am stabilit orele la care se va aprinde și se va stinge iluminatul public, vom avea o discuție cu specialiștii, să ne luăm niște repere, iar în timp vom adapta acest sistem la specificul local. Această investiție, pe lângă faptul că vom avea un iluminat modern în comună, va reduce și cheltuielile primăriei cu energia electrică. Deocamdată, nu știm cât este economia, pentru că nu au venit facturile, dar cu siguranță costurile vor fi mult mai reduse după această investiție“, declară primarul Ioan Malița.