Primăria Felnac asfaltează încă patru kilometri de străzi

Proiectul de reabilitare a străzilor din comuna Felnac, în valoare de peste 9 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a reînceput în forță, iar în perioada următoare mai multe străzi din Felnac și Călugăreni vor intra la asfaltat.

După perioada de iarnă, constructorul a făcut unele reparații pe străzile care au fost pietruite în toamnă, iar la altele, care erau deja asfaltate, se fac ultimele retușuri, înainte de finalizare. În paralel, alte străzi din Călugăreni și Felnac intră în reabilitare, cu lucrări de decopertare, pietruire și apoi asfaltare.

„În ultimele săptămâni se lucrează intens pe mai multe străzi din comună. Pe strada 1 s-au montat timpanele la podețe, după care urmează să facem acostamentele și apoi marcajele. Practic, după ce vom termina aceste ultime lucrări, putem spune că avem prima stradă finalizată în proporție de sută la sută din proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Tot în cadrul proiectului respectiv, pe strada 5 se montează podețele și timpanele, această stradă, alături de străzile 6 și 8 fiind pregătite pentru asfaltare. De asemenea, în Călugăreni, străzile la care s-a lucrat anul trecut au suferit câteva mici retușuri, s-a mai pus piatră, pentru că peste iarnă s-a mai deteriorat drumul din cauza temperaturilor scăzute și a zăpezii, s-au făcut reprofilări și ne pregătim și acolo de asfaltare. Am întârziat puțin cu asfaltarea, pentru că am dorit să avem cât mai multe străzi pe care să turnăm asfalt, fiind și costuri mai mici și e vorba și de operativitate. Una e să te plimbi cu mașina de asfalt pentru o stradă sau să vii să asfaltezi 4-5 străzi deodată. La acest moment, noi avem pregătiți pentru asfaltare peste 4 kilometri și zilele acestea ne apucăm de lucru“, spune primarul Ioan Malița.

În perioada următoare, vor începe lucrări și pe alte străzi noi, incluse în proiect, și se va finaliza și pietruirea unor drumuri. „În cartierul nou din Călugăreni am început decopertarea străzilor care vor fi asfaltate. Urmează Cherteș și strada 10 din Felnac, care vor fi și ele asfaltate. De asemenea, la capitolul pietruiri suntem pe final, atât cu cele două străzi noi din Călugăreni, cât și cu drumul care face legătura dintre strada 8 și strada 6. Acest drum este deja circulabil. După cum se poate observa, lucrurile se mișcă și eu sper să reușim să ducem proiectul de asfaltare a străzilor la bun sfârșit în acest an. Până atunci, dorim să depunem cât mai repede un alt proiect asemănător, de asfaltare a drumurilor din zona industrială, pe PNDL 3. Pentru acest proiect s-a finalizat documentația, ridicările topografice, studiile geo și sper să obținem finanțare și pentru acele drumuri“, spune Malița.