Apel pentru plata impozitelor

Fiind început de an, când se vorbește despre construcția bugetului, despre proiecte, nu putem să nu vorbim și despre taxele și impozitele locale, extrem de necesare dacă ne dorim să avem drumuri asfaltate, școli moderne, iluminat și așa mai departe. Comuna Felnac stă în continuare foarte prost la capitolul încasării taxelor și impozitelor locale, față de alte comune ce ajung la peste 90 la sută rată de încasare.

Primarul Ioan Malița a făcut nenumărate apeluri ca cetățenii să își plătească obligațiile la bugetul local, a explicat în mai multe rânduri că se vor aduna penalități, că se va ajunge la sume mari, pe care unii nu vor mai putea să le plătească. În ciuda acestor apeluri, situația la nivel de taxe și impozite nu s-a îmbunătățit substanțial. „Am spus în nenumărate rânduri că așa cum noi ne facem datoria față de cetățeni, așa și locuitorii comunei trebuie să achite taxele și impozitele locale, pentru că altfel, nu avem de unde să scoatem sumele necesare pentru investițiile din Felnac. Am decis încă din 2016, ca toleranța față de cei care nu plătesc să fie zero. Cetățenii trebuie să înțeleagă că așa cum au drepturi, așa au și obligații și e inacceptabil ca unii să plătească la zi, iar alții să adune restanțe mari. Primăria Felnac a reușit să obțină finanțare pentru multe proiecte, dar avem și noi o cotă parte de plătit, iar acei bani trebuie acoperiți din impozite și taxe“, declară primarul Ioan Malița.

Primăria a creat toate condițiile pentru ca cetățenii să nu fie împovărați de taxe și impozite: pentru cei care plătesc până la 31 martie, se acordă bonificația maximă prevăzută de lege, adică o reducere de 10 la sută.