Proiect comun pentru modernizarea liniilor de curent

Primăria Felnac are în lucru noi proiecte, care vizează obținerea unor finanțări europene. „În acest an, se deschid noi programe de finanțare ale Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027. Noi trebuie să fim pregătiți să obținem cât mai mulți bani, să nu ajungem ca în 2016, când nu aveam un proiect pe masă și drept dovadă s-au obținut doar sume infime, din bani europeni, la nivel de Felnac. Gândim un proiect de reabilitare și extindere a rețelei electrice, pentru că se dau bani europeni pentru astfel de investiții. Am discutat cu primarii din Zădăreni și Secusigiu, să depunem un proiect comun pentru modernizarea acestei linii de curent, care e veche de 40 de ani, iar împreună eu cred că avem mai mult succes. De altfel, în urma discuțiilor, am stabilit că vom încerca să creem un pol de dezvoltare în zona Secusigiu-Felnac-Zădăreni, lucru care ne va ajuta cu siguranță să atragem mai mulți bani europeni“, spune Malița.

De asemenea, din bani guvernamentali se va încerca atragerea de fonduri pentru construcția de locuințe sociale, proiect pe care primarul Ioan Malița l-a discutat la ultima sa deplasare la București.

„Căutăm finanțare și pentru realizarea de trotuare în toată comuna și de accese spre gospodării. În acest sens, am realizat o situație la nivel de comună și vrem să depunem un astfel de proiect, astfel încât fiecare gospodărie să aibă un acces cu asfalt, cu podețe. În paralel, noi vom continua reabilitarea trotuarelor, cu firma primăriei, dar asta nu înseamnă că nu vom căuta soluții pentru ca toți locuitorii să beneficieze de asfalt, acces modernizat spre locuință, trotuare pavate“, spune Malița.