De Sfinții Mihail și Gavril a fost sărbătorit Hramul Bisericii Ortodoxe Române Felnac

În după masa zilei de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor cereștilor puteri, a fost sărbătorit hramul Bisericii Ortodoxe din Felnac în prezența a numeroși credincioși. Soborul celor 15 preoți slujitori, alături de părintele paroh Petrică Stelian Ungur a săvârșit slujba vecerniei, iar în cadrul acesteia tradiția tăierii colacului și anunțarea viitorilor nași ai Bisericii.
Din soborul de preoți au făcut parte Pc părinte Flavius Axente Petcuț, protopop al Aradului, paroh al Catedralei Arad Centru, preacuviosul pr. David Ionescu – Schitul Moneasa, Pc pr. Bogdan Ioan Tod – referent Resurse Umane în cadrul Centrului Eparhial și preot slujitor la Paraclisul Arhiepiscopal Sfântul Ap. Andrei din cadrul Clinicii Laser System, Pc. pr. Horia Stefan – coordonator al Cercului pastoral Misionar Vinga 5 și preot paroh al parohiei Secusigiu, pr. Morar Gheorghe – parohia Macea, pr. Sas Răzvan – paroh Vinga, pr. Goronea Valentin – parohia Fiscut, pr. Stratulat Marius – parohia Turnu, pr. Valentin Strâmbei – parohia Mănăștur, pr. Matei Marius – parohia Munar, pr. Moțco Filaret – parohia Călugăreni, pr. Toduț Ciprian – parohia Bodrogul nou, pr. Jirj Valer – preot pensionar și pr. Păcurar Alexandru – parohia Cruceni, alături de care au fost și autoritățiile locale reprezentate prin Ioan Malița – primar Felnac, Brie Florin – Viceprimar și Marius Sulincean – Subprefect.
Primul popas s-a făcut la noua clădire din curtea bisericii, noua Sală de catehizare, realizată cu sprijinul primăriei, care a fost sfințită de către părintele protopop, acesta la final mulțumind autorităților locale pentru toată deschiderea și ajutorul oferit bisericii, subliniind faptul că această clădire a fost zidită pentru a avea menirea unei zidiri veșnice a copiilor din această parohie.
După sfințirea sălii de catehizare, a urmat slujba Vecerniei, în cadrul căreia preoții slujitori și poporul au dat slavă lui Dumnezeu pentru tot ajutorul oferit Bisericii și enoriașilor, urmând apoi tradiția tăierii colacului prin care s-au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile și pentru binecuvântarea familiilor care s-au ostenit și celor care se vor osteni prin ajutorarea Bisericii.
La momentul cuvenit, preacucernicul părinte protopop a hrănit duhovnicește poporul aflat în Biserică, print-un bogat cuvânt de învățătură despre Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, arătând veridicitatea actuală a învățăturii despre Sfinții Arhangheli, comentând versetele din Epistola sobornicească a Sfântului Apostol Iuda ( Cap I. Versetele 5-6, 9-10).
„Voiesc dar să vă aduc aminte vouă celor ce aţi ştiut odată toate acestea că Domnul, după ce a izbăvit pe poporul Său din pământul Egiptului, a pierdut, după aceea, pe cei ce n-au crezut. Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.
Și doar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: „Să te certe pe tine Domnul!”

În cele din urmă, părintele paroh Petrică Stelian Ungur a împărțit conform rânduielii bucata de colac nașilor bisericii și a ținut un cuvânt de mulțumire atât pentru credincioșii care au fost mereu alături de biserică și de preot în orice moment, fie el de bucurie, fie de grea încercare, autorităților locale pentru tot sprijinul acordat bisericii, cât și preoților prezenți.

„Suntem bucuroși că, iată, am avut din nou ocazia să organizăm acest frumos eveniment religios, la care participă credincioșii din Felnac. Eu cred că acest lucru ne apropie mai mult de Dumnezeu, fiind un bun prilej de a ne apropia și unii de alții, după doi ani grei în care nu am putut socializa aproape deloc. Mă bucură faptul că am avut parte de o slujbă religioasă la care au participat 15 preoți din județul nostru. De asemenea, ne bucură faptul că domnul subprefect Marius Sulincean a fost și dânsul alături de noi la biserică. Vreau de asemenea să mulțumesc părintelui protopop Flavius Petcuț pentru că a fost alături de noi, cât și celorlalți preoți, dar și părintelui paroh Ungur Petrică de la noi din Felnac. Noi, ca administrație, suntem mereu alături de toate confesiunile religioase de la noi din comună și cred că este un lucru normal și creștinesc să sprijinim cultele religioase, să fim aproape de biserică și de Dumnezeu deopotrivă”, a declarat primarul comunei, Ioan Malița.