Ca în fiecare an, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan” Felnac sărbătoresc Ziua Școlii. Vineri, 21.05.2021, s-a desfășurat Ediția a XI-a, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. Acest eveniment a fost marcat într-un format impus de pandemia coronavirus. Activitatea educativă s-a desfășurat la nivelul unității fiind implicați 13 preșcolari coordonați de doamnele educatoare, 170 de elevi din clasele CP-VIII, profesori iar din partea autorității locale dl. primar Ioan Malița și dl. viceprimar Brie Florin. La nivelul fiecărei clase învățătorul/dirigintele a prezentat un material despre preotul și dascălul Aurel Sebeșan. Activitatea educativă s-a desfășurat după următorul program:
* Materiale despre preotul și dascălul „Aurel Sebeșan” realizate de elevii claselor gimnaziale;
* Slujba de comemorare a preotului și dascălului Aurel Sebeșan la Biserica Ortodoxă Română;
* Depunere coroane de flori la mormântul preotului și dascălului Aurel Sebeșan;
* Despre personalitatea preotului Aurel Sebeșan;
* Expoziție (organizată pe coridoarele școlii) cu planșe și desene realizate de elevii cls. CP- VIII;
* Competiții sportive;
* Desene pe asfalt.
„Școala a fost și este în continuare o instituţie foarte importantă pentru societate, pentru comunitate, pentru că în școală se formează caractere și se modelează suflete. Atunci când îți propui să marchezi un eveniment deosebit din viața școlii, te gândesti în primul rând la copii, să-i lași să aleagă din multitudinea de activități educative, una care să fie pe placul lor, să o modeleze și să o amplifice cu veselia și ușurința copilăriei, astfel încât să bucure și să rămână ca un imbold peste ani. Dorim tuturor elevilor, părinților și întregului personal al școlii mulți ani înainte, cu sănătate și putere, cu rezultate deosebite, să formați generații de tineri care să vă perpetueze strădania, voința și idealurile!“, a declarat doamna director Stana Zagorca.
„Administrația publică locală din Felnac susține de cinci ani, concret, educația pe plan local, prin investiții în infrastructura școlară, dotări și sprijinirea elevilor și a profesorilor. Pentru mine ca primar, dar și ca om, educația reprezintă o prioritate. Accesul neîngrădit și unitar la educație este un drept constituțional, iar una dintre prioritățile mele este să asigur elevilor felnăcani condiții unitare în unitățile de învățământ din comună. Am evoluat foarte mult în acest sens în ultimii ani și vom continua să investim în educație până acest deziderat va fi împlinit. Educația începe acasă, dar un rol major în dezvoltarea copiilor noștri îl au dascălii. Astăzi, mă întorc cu respect spre părinți, educatori, învățători și profesori deopotrivă, pentru că dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri stă în puterea tuturor, nu doar a părinților sau nu doar a dascălilor. Le mulțumesc părinților care înțeleg că educația începe acasă, le mulțumesc dascălilor care continuă munca începută de părinți, tuturor celor care înțeleg că fiecare dintre noi joacă un rol vital în formarea individuală și în evoluția generațiilor care vin după noi. Dragi copii și tineri, dragi elevi, vă îndemn ca în pofida vremurilor de încercare pe care le trăim în contextul pandemiei să fiți recunoscători părinților și dascălilor voștri pentru eforturile susținute pentru ca voi să puteți continua să învățați zi de zi, chiar dacă suntem cu toții în fața unor provocări majore. Să învățați și să citiți mereu, cu drag, pentru că faceți acest efort pentru viitorul vostru și al tuturor“, este mesajul transmis de primarul Ioan Malița, de Ziua școlii.