Administrația locală a prezentat cetățenilor proiectele pentru 2017

A doua zi de Paști, în 17 aprilie, a avut loc la Căminul Cultural din Felnac prima întâlnire a administrației locale cu cetățenii, din acest an. Așa cum a anunțat încă din campania electorală, primarul Ioan Malița organizează la șase luni o astfel de întâlnire, prin care oamenii să afle ce proiecte are primăria, cum se împarte bugetul, pe ce vor fi cheltuiți banii pe care ei îi plătesc an de an la bugetul local, sub formă de taxe și impozite locale.

„În campania electorală, am promis că vom fi transparenți, că vom informa la timp cetățenii despre problemele din comună, despre proiecte, buget, licitații etc. Și ne ținem de cuvânt, atât prin informările făcute în acest ziar, lună de lună, cât și prin întâlnirile cu cetățenii, cum a fost cea din 17 aprilie, prima din acest an. Aș fi vrut să avem mai repede această întâlnire, însă nu aveam ce să le prezint oamenilor până când nu s-a aprobat bugetul, până când nu s-au aprobat proiectele la București. Așa am putut să discutăm pe lucruri concrete, am putut să le arăt oamenilor că avem un buget de peste 22 de milioane de lei, aproape de patru ori mai mare față de anul trecut, am putut să le arăt concret cum ne sprijină Guvernul Grindeanu, cu proiectele pentru asfaltare străzi, reabilitare școli, reabilitare cămin cultural și așa mai departe.

Mă bucură faptul că la această întâlnire au participat câteva zeci de cetățeni și vreau să-i felicit pentru implicare, iar cei care nu au venit probabil sunt mulțumiți de modul în care am muncit în ultimul an, înseamnă că nu au probleme pe care să le semnaleze administrației locale.

Cetățenii prezenți au ridicat câteva probleme importante pentru comună, în principal legate de neplata impozitelor de către unii contribuabili, dar și cu privire la curățenie. I-am anunțat pe cei prezenți la întâlnire și îi anunț pe această cale și pe cei care nu au fost, că noi în acest an am amenajat șanțurile, dar pe viitor e obligația fiecăruia să le întrețină. Iar pentru cei care nu au grijă de spațiul din fața casei, legea ne obligă să luăm măsuri. Dacă vrem să avem o comună curată, trebuie să punem toți umărul, nu să așteptăm să vină primarul sau viceprimarul să ne facă curățenie“, spune Malița.

Următoarea întâlnire cu cetățenii va avea loc în toamnă, când primarul Ioan Malița va prezenta ce s-a făcut în ultimele luni, dar și ce proiecte există pentru 2018.