Comuna Felnac are un buget de aproape patru ori mai mare decât în 2016

Munca actualei echipe de la conducerea Primăriei Felnac începe să dea roade, iar asta se simte și în bugetul comunei, care a crescut de patru ori față de cel din 2016.

Dacă anul trecut, comuna Felnac avea un buget de 6.000.209 lei, în acest an, în urma eforturilor administrației locale, care a atras sume importante din surse externe, dar și prin sprijinul Guvernului Grindeanu, comuna Felnac are un buget de 22.420.000 lei. Cu alte cuvinte, o diferență de peste 16 milioane de lei față de 2016, adică un plus de 160 de miliarde de lei vechi.

„Diferența de bani pe care o avem în plus în acest an reprezintă sumele atrase de la Ministerul Dezvoltării, bani pentru care ne-am bătut zi și noapte, întreaga echipă de la Primărie, conducerea, funcționarii, dar și consilierii locali PSD și USR, cei care au aprobat toate aceste proiecte și au fost în permanență alături de noi. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru faptul că împreună am demonstrat că se poate face treabă atunci când toată lumea muncește în folosul cetățenilor“, spune primarul Ioan Malița.

De asemenea, din cotele de TVA, au venit sume mai mari din partea Guvernului PSD, față de cele alocate anul trecut de Guvernul Tehnocrat. „Am primit mai mulți bani pe cotele de TVA, de la Guvern. În schimb, cu tristețe vă spun că de la Consiliul Județean Arad am primit bani mult mai puțini față de anul trecut, ceea ce arată din nou faptul că, conducerea județului tratează cetățenii în funcție de culoarea politică a celui care conduce comuna sau orașul. Cetățenii din Felnac nu trebuie să sufere pentru simplul fapt că nu au votat PNL și candidatul acestui partid la primărie, dar din păcate se întâmplă acest lucru. La începutul anului, cei de la Consiliul Județean Arad se băteau cu pumnul în piept că vor aloca bani doar pentru cofinanțarea proiectelor locale, pentru a stimula Primăriile să atragă fonduri europene sau guvernamentale. Din păcate, conducerea CJA nu și-a respectat promisiunea, iar noi am primit doar 100.000 de lei, adică nici a zecea parte din suma necesară cofinanțării proiectelor. Nu mai spun că acești bani au venit cu destinație precisă, adică plata arieratelor, a datoriilor acumulate de fosta conducere la firmele de casă. Cu alte cuvinte, cei de la CJA au dat zero lei pentru comună și 100.000 de lei pentru firmele PDL-PNL“, spune primarul Malița.

În acest an, Primăria Felnac are alocată în buget suma de 1.383.000 de lei pentru cofinanțarea proiectelor de asfaltarea a străzilor, modernizarea școlilor, căminului cultural și primăriei sau iluminatul public. „După cum se vede, și noi alocăm o sumă importantă din buget pentru aceste proiecte. Ne-am fi așteptat din partea consilierilor PNL Felnac să facă demersuri la Consiliul Județean Arad să ne sprijine cu fonduri, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Sau poate au făcut demersuri, iar colegii lor de la Arad nu i-au băgat în seamă. Oricum, e neplăcut ceea ce se întâmplă, dar așa cum am spus și în campania electorală, noi ne vom duce la bun sfârșit proiectele, indiferent de cine încearcă să ne pună piedici. Nu ne plângem, mergem înainte, dar cetățenii trebuie să știe că administrația județului condusă de PNL nu dă doi bani pe comuna noastră“, spune Malița.