Felnăcanii, în straie populare la zi de sărbătoare

Recunoscută unanim pentru multiculturalitate şi bună – convieţuire, comuna Felnac a îmbrăcat, la propriu, straie de sărbătoare.

Peste 400 de persoane au participat în a doua zi de Rusalii la un eveniment cultural deosebit, inspirat denumit: „În straie populare – la zi de sărbătoare”. Îmbrăcați în costume populare, locuitorii Felnacului au participat la slujba religioasă, iar apoi au ieșit la țarină unde a avut loc sfințirea holdelor de către preoți. Seara s-a încheiat cu un spectacol de excepție, la Căminul cultural Felnac, care a fost plin până la refuz.

Este cea de a doua ediţie a acestui eveniment special şi trebuie să recunosc faptul că a reprezentat o reuşită de care suntem foarte mândri”, ne-a declarat Marinela Mihailovici, directoarea Căminului Cultural din Felnac.

La rândul său, Ioan  Maliţa, primarul de Felnac, a ţinut să sublinieze: „ Ne-am dorit ca această ediţie să aibă cuvântul <împreună> drept numitor comun. Mă bucur nespus de mult că am reuşit să facem acest lucru. Ţin să mulţumesc pe această cale tuturor celor ce au fost alături de noi, în primul rând cetățenilor, care au venit în număr foarte mare şi să îi asigur că acest eveniment cultural, desfăşurat în comuna noastră, merită şi trebuie să devină o tradiţie”.

La eveniment au fost prezente oficialități județene, deputații Dorel Căprar și Adrian Todor, consilieri județeni, reprezentanți ai unor instituții, care au fost încântați de sărbătoarea organizată de Primăria Felnac. „Am participat cu mare bucurie, alături de colegii mei, la cea de-a doua ediției a sărbătorii locale din comuna Felnac „În straie populare – la zi de sărbătoare“. Mă bucur mereu când văd că oamenii își prețuiesc tradițiile și le transmit cu drag generațiilor tinere. Felicitări organizatorilor pentru acest eveniment, în special domnului primar Ioan Malița, și sper să revin și la anul, la această frumoasă sărbătoare“, a declarat deputatul Dorel Căprar.