Victoria Felnac dă startul unei noi reconstrucţii

Echipa din Felnac a dat startul pregătirii pentru sezonul viitor. “VI-FE” susţine antrenamentele estivale pe plan local, beneficiind de o bază sportivă cochetă şi “un gazon impecabil”, după cum mărturiseşte chiar antrenorul Dan Cuedan.

Victoria Felnac a pierdut în vară câţiva jucători importanţi, cum ar fi Băd, plecat la Zăbrani, Butura, în discuţii cu Ghiroda, Oniţa, care a semnat cu Crişul, şi Dubeştean, decis să renunţe la fotbal. Nici Toc, anunţat de Cuedan ca prima achiziţie, nu a mai ajuns la reunire, ex-utistul preferând, se pare, să rămână în străinătate. “Încercăm să facem câteva transferuri şi să ne întărim şi noi, pentru că momentan stăm destul de rău şi numeric. Multe dintre echipe s-au mişcat destul de bine din punct de vedere al achiziţiilor, astfel că abia după ce definitivăm lotul vom stabili şi obiectivul pentru următorul campionat. Am pierdut câţiva jucători, dar e clar că vor veni alţii în loc”, ne-a declarat Dan Cuedan.

Cuedan: “La Felnac, ce s-a promis s-a dat”

Antrenorul celor de la “VI-FE” remarcă stabilitatea financiară, asigurată de sprijinul venit de la Primărie, dar şi avantajul unei baze sportive moderne: “Cert e că la Felnac, ce s-a promis s-a dat, din punctul acesta de vedere e bine. Beneficiem şi de condiţii bune de pregătire, avem o bază sportivă frumoasă. Rămâne să punctăm în continuare şi pe teren şi să încercăm să ne mulţumim susţinătorii, ne-a declarat Dan Cuedan.

Ristin: “Aducem jucători consacraţi”

Victoria Felnac a disputat miercuri un amical cu Progresul Pecica, pierdut cu 1-0, Dan Ristin făcând o scurtă radiografie a jocului:

Am folosit o echipă tânără, cu 5-6 băieţi de la echipa de juniori. Dintre cei cu experienţă au jucat doar Păşcălău şi Moisă, în rest ne-am bazat pe cei tineri. A fost, per total, un test util pentru ambele echipe”. Preşedintele clubului din Felnac anunţă şi transferuri importante pentru zilele următoare: “Noile achiziţii vor veni cât de curând, suntem în discuţii avansate cu câţiva jucători consacraţi şi aşteptăm să concretizăm transferurile. Ne dorim încă doi atacanţi, doi mijlocaşi şi un fundaş. Noutăţile primelor zile de pregătire sunt Dachin, de la Sânpetru German, şi Baroti, de la Turnu, ambii mijlocaşi”.

Echipa va fi refăcută din temelii

Deşi obiectivul pentru sezonul viitor de Liga a IV-a nu e încă fixat, Dan Ristin şi-a stabilit bine coordonatele după care “VI-FE” trebuie să se ghideze: “Trebuie să refacem echipa din temelii, vreau să le mulţumesc în primul rând lui Păşcălău, Brozbic şi Moisă, care au decis să continue alături de noi. Obiectivul îl vom fixa în funcţie de transferuri. La stadion vor mai fi mici lucrări, dar în principiu totul e ok. Din partea Primăriei există aceeaşi deschidere şi susţinere, chiar am avut zilele trecute o discuţie cu domnul primar Maliţa, în sensul că vrem să ne axăm şi mai mult pe copii şi juniori”.

Lista amicalelor, deschisă

Sâmbătă de la ora 10 urmează un test la Felnac, cu Făgetul, dar mai sunt perfectate şi alte jocuri de verificare: din nou cu Pecica, apoi cu echipa a doua a Unirii Sîntana, cu Socodorul şi posibil cu Periam, echipă de Liga a IV-a din judeţul Timiş. Lista amicalelor rămâne deschisă şi va fi updatată pe parcurs. Altfel, a fost aprobat calendarul sezonului 2017-2018 și datele de începere a competițiilor organizate de AJF Arad: 19 august – Liga a IV-a, 20 august – Cupa României (faza județeană),  23 august – campionatul de juniori A1, respectiv 27 august – Ligile a V-a şi a VI-a.