Pietruirea drumurilor agricole, la AFIR

La sfârșitul lunii martie, Primăria Felnac a urcat pe site-ul AFIR proiectul privind pietruirea drumurilor agricole din comună. Finanțarea acestui proiect se ridică la un milion de euro.

„Am urcat pe AFIR acest proiect, suntem eligibili și așteptăm să se închidă sesiunea de depunere a proiectelor și să obținem finanțarea. Avem toate documentațiile pregătite, astfel că imediat ce se dă undă verde de la AFIR putem demara licitația propriu-zisă“, spune primarul Ioan Malița.

Finanțarea, aprobată de Ministerul Dezvoltării

Celelalte proiecte finanțate de la bugetul de stat se află în diferite stadii, urmând ca în perioada următoare să fie demarate licitațiile. Este vorba despre proiectul privind modernizarea școlilor, unde se lucrează la partea de proiectare, iar în luna aprilie se va da, cel mai probabil, drumul la licitație.

De asemenea, pentru proiectele privind reabilitarea Primăriei și #modernizarea iluminatului public s-au întocmit cea mai mare parte dintre documente și se speră că vor fi scoase și ele, în scurt timp, la licitație.

„La căminul cultural, dar și la primărie, se lucrează la documentații, studiul geo, expertiza tehnică și auditul energetic, iar până pe data de 10 aprilie trebuie să depunem toate aceste documente la Ministerul Dezvoltării. Un lucru foarte important ce trebuie precizat este faptul că pentru aceste proiecte avem ordine de ministru semnate, avem finanțarea cuprinsă în bugetul pe 2017, așa că e o chestiune de timp până când ele vor fi puse în practică. Totul depinde de birocrația din administrație, pentru că vedem că lucrurile se mișcă extrem de greoi, din cauza legislației în domeniu, fiindcă sunt convins că așa cum și noi ne dorim să începem cât mai repede lucrările și cei din Ministerul Dezvoltării ar vrea să atragem cât mai multe fonduri. Din păcate, așa cum se știe, noi am fost nevoiți să o luăm de la zero în urmă cu 10 luni, nu am avut niciun proiect pe care să lucrăm. Dacă vechea administrație și-ar fi făcut temele, poate că acum erau asfaltate mare parte dintre străzi, am fi început lucrările la școli sau căminul cultural. Așa trebuie să avem răbdare, fiindcă lucrurile, cum vedem, se mișcă foarte greu“, declară Ioan Malița.