Taxele și impozitele locale rămân la fel pentru majoritatea cetățenilor

La finalul lunii decembrie, în Consiliul Local Felnac s-au stabilit taxele și impozitele pentru anul 2021. La unele capitole, taxele și impozitele au crescut, în timp ce pentru majoritatea populației ele au rămas la nivelul anului 2020.

„Vreau să ridic o problemă foarte importantă pentru comunitatea noastră, cea a taxelor și impozitelor locale. Aud în ultimele săptămâni tot felul de afirmații care mai de care mai paralele cu realitatea, lansate de unii consilieri care vin la ședințe doar pentru a-și încasa indemnizația, plătită din banii cetățenilor pe care încearcă să-i păcălească. Acești consilieri nu sunt în stare să aducă un leu pentru comună, deși sunt din același partid cu cei care conduc județul și guvernul, nu sunt în stare să voteze un proiect în folosul felnăcanilor, dar umblă zi de zi cu tot felul de campanii negative. Da, s-au majorat impozitele și taxele, pentru activități aducătoare de venit, dar nu pentru majoritatea cetățenilor. Nu am majorat impozitele pe grădini, case, autoturisme etc. În schimb, am majorat pentru camioane, utilaje agricole, terenuri agricole. Oare cetățenii știu că am avut cel mai mic impozit pentru terenurile agricole, din toată zona? Probabil că nu se știe acest lucru, fiindcă opoziția le spune oamenilor doar că au crescut impozitele pe acele terenuri cu 50 la sută. Dar nu spun că acea creștere, fiind un impozit foarte mic, e ca valoare la nivelul unui pachet de țigări“, spune primarul Ioan Malița.

Un alt lucru pe care omit să-l spună cei care răspândesc astfel de „știri“ prin sat este faptul că banii obținuți în plus din impozitele pe terenurile agricole vor fi folosiți tot pentru agricultură. „Având în vedere faptul că avem în jur de 5000 de hectare de teren agricol, se vor aduna niște bani în plus la buget, dar acei bani se vor întoarce tot pentru agricultură. În perioada următoare, ne vom ocupa de drumurile agricole, de nivelarea lor, iar în limita posibilităților de pietruirea acestora, în funcție de banii din buget. Să nu uităm că avem un proiect de pietruire a 12 kilometri de drumuri agricole, pentru care sperăm ca în viitoarea sesiune pe fonduri europene, 2021-2027, să obținem finanțarea. Și în sesiunea trecută noi am fost eligibili, dar nu au mai rămas bani, pentru că am depus târziu proiectul, după 2016, fiindcă înainte, cei care astăzi vorbesc prin sat numai bazaconii, n-au fost preocupați de această problemă“, spune Malița.